Modna kapsula

Ležerno-klasična modna kapsula

Čuveni modni dizajneri intenzivno uključuju u svoje kolekcije ležerne odevne kombinacije. Poželele smo da se poigramo trenutnom ponudom web prodavnice Đorđa Armanija i vidimo kako bi izgledala ležerna modna kapsula.

Naglašavamo da ovo nije predlog kupovine, ovo su izuzetno skupi modeli iz kolekcije visoke mode. Neka ovo bude inspiracija da formiramo modnu kapsulu od odeće koju imamo u ormanu.

Inspiraciju smo potražil i u vedrom danu u Pizi i na obali jezera Komo. Plave nijanse jezera, koje u sumrak postaju teget i bež nijanse kamena će činiti osnovu male modne kapsule.

Neizostavni deo ležerne, kao i ležerno-klasične modne kapsule su odevni predmeti od teksas platna poput farmerica, teksas suknje, teksas košulje, haljine ili jakne od džinsa. Opredelile smo se za farmerice i blejzer od teksasa.

Izdvojile smo jednu teget majicu od viskoze, tanku bež bluzicu od kašmira sa V izrezom i bež bluzu dugih rukava od mekane oprane svile.

Sa dva para pantalona i tri bluzice postižemo šest odevnih kombinacija, a kada dopunimo i blejzerom od teksasa imamo još šest, odnosno ukupno dvanaest odevnih kombinacija.

Tamniji bež sako diskretno kariranog dezena može da se kombinuje sa malom modnom kapsulom i na ovaj način dobijamo još šest odevnih kombinacija.

Dakle, formirali smo osamnaest odevnih kombinacija sa sedam odevnih predmeta. Bež tašna i teget mokasine su takođe iz Armanijeve ponude.

Ovako formirana ležerno-klasična modna kapsula je pogodna za svakodnevne poslovne obaveze i ima tri potpuno klasične odevne kombinacije. Svaku od njih čini tamniji bež blejzer, ležerne bež pantalone i jedna od bluzica.

Ležerna modna kapsula

Farmerice koje nosimo u ležerno-klasično odevnoj kombinaciji, možemo nositi u ležernoj kombinaciji za svakodnevne, potpuno neformalne aktivnosti. Kod ležerne modne kapsule ponovo polazimo od farmerica, a osim teget majice izdvojili smo jednu belu i jednu pastelno roze majicu.

Duža pamučna košulja sa krupnim dezenom je prijatna i ležerna. Umesto sakoa, sada biramo kratku jaknu čija je postava sa istim dezenom kao košulja. Tu su i tanke teget pantalone koje ležerno padaju.

Predlog: ako ti se ideja dopada, pođi od farmerica, teksas košulje i blejzera koje imaš u ormanu i koje voliš da nosiš. Zatim izdvoji pantalone koje mogu da se kombinuju sa blejzerom. Izdvoji još tri majice ili bluzice koje možeš da nosiš sa blejzerom i pantalonama. Ovo je jedan od načina da formiraš malu modnu kapsulu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *