Modna kapsula

Ležerna modna kapsula za promenljivo vreme

Životni stil i navike su se u proteklih par godina promenile. Na neki način, u manjoj ili većoj meri, svi naginjemo udobnijoj i ležernijoj odeći. Tako se u različitim prilikama uključujući i poslovne, veoma često opredeljujemo za ležerne odevne kombinacije koje možemo lako transformisati u poslovno-ležernu (smart casual) samo izborom odgovarajućeg aksesoara.

Ležerne odevne kombinacije su pre svega udobne i prikladne za svakodnevne aktivnosti. Iz tog razloga se trudimo da biramo prirodne materijale. Ovom prilikom smo se opredelile za tonove koji odgovaraju tipu Jesen i potražile šta je dostupno na našem tržištu, bar do veličine 2XL.

Počele smo sa farmericama zato što veoma često čine ležernu ili poslovno-ležernu odevnu kombinaciju. U tekstu Džins za tipove Jesen i Proleće Aleksandra je predložila plave nijanse za svaki tip.

Zelenu lanenu košulku smo dopunili Ziggi baletankama i tašnom koju proizvodi Veraleather iz Niša. Kada je svežije vreme možemo dopuniti žutim džemperom ili pamučnom braon jakna-košuljom.

Ženstveniju, a i dalje udobnu odevnu kombinaciju čini crvena suknja od pamuka-trikotaže i bluza od lanenog žerseja dugih rukava.

Majicu od mešavine svile smo odabrale zbog boje, prijatnog i neuobičajenog sastava. Dostupne su u sličnim nijansama od mešavine modala (modal je tkanina koja se proizvodi od celuloze) koje su veoma praktične i prijatne za telo.

Svetlo smeđe pantalone su od mešavine lana. Sa tri donja i četiri gornja dela dobijamo dvanaest odevnih kombinacija. Kada dopunimo košulja-jaknom ili džemperom, dobijamo skoro četrdeset odevnih kombinacija.

Preporuka je da se u ovakvim prilikama košulja-jakna i džemper biraju tako da se mogu formirati odevne kombinacije koje su slojevite: majica, džemper i košulja-jakna. U našem primeru je košulja jakna veća, od čvršćeg materijala i može se nositi i preko džempera, dok je braon bluzica od viskoze.

Ovako formirana modna kapsula je veoma pogodne za putovanja. Gornje delove biramo u skladu sa temperaturom mesta u koje putujemo. Ako preovlađuju temperature iznad 20 stepeni, dovoljna nam je crvena bluzica, ali možemo dopuniti sa još nekoliko pamučnih majica. Ako su pak temperature niže, možemo dopuniti majicama dugih rukava.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *