Boje,  Kupuj u svom ormanu

Džins za tipove Jesen i Proleće

Kada klijentu radim analizu boja i saopštim da je tip Jesen ili Proleće, vrlo često nailazim na blago razočarenje zato što boja džinsa nije u njihovoj paleti boja. To budu rečenice: „ali ja toliko volim džins“, „ne izlazim iz farmerica“ ili „ne mogu bez teksas jakne“.

Ovde nudim nekoliko predloga za sve one kojima boja džinsa nije u predloženoj paleti boja. Mnogi od nas vole džins i naravno da svi možemo da ga nosimo.

Ukoliko ste u mogućnosti, birajte džins koji ima topliju notu. S obzirom da to često nije moguće, fokusirajte se samo na ostatak odeće koji je u skladu sa vašom paletom.

Tip jesen

Kao i uvek, inspiraciju možemo potražiti u prirodi. Pošto je džins najčešće u nijansama plave boje, pejzaži reka, jezera, mora kao i plavog neba nam mogu biti inspiracija da postignemo sklad.

Tip jesen uz džins može da kombinuje sve nijanse iz svoje palete. Tu su neutralne boje poput bež i ostriga bele, ali i svoje najlepše i najživlje nijanse. Što se tiče aksesoara, to mogu da budu sve boje jeseni, od oker žute, karamele, svih boja lišća od zelene do braon. Tu su i boje kojima se akcentuje izgled poput paradajz crvene.

Ono o čemu treba voditi računa je da uz lice budu boje iz odgovarajuće palete. Kada je u pitanju teksas jakna preporuka je da se od lica odvoji maramom, šalom ili rol-kragnom. Ako su u pitanju odevne kombinacije za toplije vreme, jakna je uglavnom raskopčana, pa je dovoljno da gornji deo, košulja ili bluza bude u bojama palete jeseni.

Tip proleće

Potražimo ponovo inspiraciju u prirodi. Mogu biti pejzaži vode ili plavog neba u proleće.

Tipu proleće će uz džins savršeno stajati sve žive boje proleća. To su divne jorgovan-ljubičaste, boja lososa, koralne nijanse, sve jasne žuto-zelene nijanse kao i jasna svetlo žuta.

Od neutralnih boja, tu su nežno bela, boja karamele i sve žive svetlo smeđe nijanse, kao i boja zlata.

Za razliku od jeseni, proleće u svojoj paleti ima tople vodeno plave boje poput tirkiznih nijansi koje savršeno idu uz džins.

Kao i tip jesen, treba voditi računa da uz lice budu boje iz palete proleća. Ako je u pitanju jakna, u jesen su tu šalovi i marame živih boja. Kada je toplije vreme nosimo raskopčanu jaknu i biramo gornje delove, košulje i bluzice iz palete proleća.

Uživajte u formiranju odevnih kombinacija sa džinsom koji imate u ormanu i koji volite da nosite.

Aleksandra je odličan poznavalac boja na našim prostorima, sa više od petnaest godina iskustva u modnoj industriji. Radila je na formiranju sezonskih kolekcija sa akcentom na boje. Pored velikog iskustva u modnoj industriji, Aleksandra radi personalnu analizu i kreiranje jedinstvene palete kompatibilnih boja sa ciljem da dama pravim izborom boja istakne svoju autentičnost. Za personalnu analizu boja Aleksandru možete kontaktirati mailom na alexc027@gmail.com ili direktnom porukom na Instagramu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *