Boje

Novogodišnja odevna kombinacija u skladu sa tenom

Novogodišnji praznici su prilika, za sve nas koji volimo preterivanje sa svečanim detaljima i šljokicama, da izrazimo svoju kreativnost.

Ovde govorimo o svim luksuznim i svetlucavim materijalima kao što su pliš, saten, svila, čipka, sjajni šifoni i naravno, mislimo na sve detalje ili cele komade u šljokicama.

Pri izboru šljokica preporuka je da se vodi računa o boji, a onda samo uzme metalik opcija. Za jesen i proleće to mogu biti zlatne nijanse, a za leto i zimu srebrni tonovi.

Tip Jesen

Pliš je veoma često dostupan upravo u jesenjim prigušenim nijansama. Plišani sako se može nositi u svakodnevnim odevnim kombinacijama, ali može dati i svečanu notu novogodišnjim praznicima. Ako ne volite da nosite klasičan sako, to može biti ležerni kardigan ili ležerna plišana košulja koje sada nudi veliki broj brendova.

Kada su šljokice u pitanju, Jesen je upravo ta koja može da ponese prigušenu boju srarog zlata i sve tople metalik tonove.

Zelena boja je sama po sebi dobar izbor za prazničnu atmosferu. Preporuka je da jesen bira prigušene i tople nijanse, bez obzira da li su tamnije ili svetlije.

Tip Zima

Srebrna i metalik crna su uvek klasičan izbor za damu tipa zima.

Kada je pliš u pitanju dovoljno je da bira intezivne boje iz svoje palete kao u našem primeru kraljevska plava ili kraljevska ljubičasta. Crni pliš je takođe uvek sinonim za luksuz i eleganciju koji tipu Zima savršeno pristaje.

Ako bira zelnu, to može biti od blistave smaragdne zelene do tamne bor zelene u sivm hladnim i jasnim nijansama.

Tip Proleće

Proleće će blistati u pravoj jasnoj zlatnoj boji. Sve vibrantne narandžaste i žute nijanse su takođe odličan izbor.

Topla ljubičasto plava je pun pogodak i ističe nežan kolorit proleća.

Kada je zelena u pitanju, proleće ima najveći izbor, od jasne žuto-zelene, boje trave do tamne, jasne maslinasto zelene.

Tip Leto

Leto bira tamne prigušene tonove. Izgledaće divno u mekšoj, prašnjavoj boji vina i svim mekim nijansama ružičaste i ljubičaste.

Plišani sako u tamno sivo-plavoj deluje otmeno i luksuzno. Sve nežne srebrne nijanse su odličan izbor kada su šljokice u pitanju, kao i sve metalik pastelne boje.

Zelena treba da bude hladna sa plavim prizvucima, nežna i prigušena.

Bez obzira na tip, svaka od nas može da nosi metalik ili druge luksuzne materijale ako to voli, ali u skladu sa svojom paletom i sa svojim stilom.

Aleksandra je odličan poznavalac boja na našim prostorima, sa više od petnaest godina iskustva u modnoj industriji. Radila je na formiranju sezonskih kolekcija sa akcentom na boje. Pored velikog iskustva u modnoj industriji, Aleksandra radi personalnu analizu i kreiranje jedinstvene palete kompatibilnih boja sa ciljem da dama pravim izborom boja istakne svoju autentičnost. Za personalnu analizu boja Aleksandru možete kontaktirati mailom na alexc027@gmail.com ili direktnom porukom na Instagramu.

4 Comments

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *