Aleksandra Ćoćić,  Boje

Žuta boja u skladu sa tipom

Žuta je boja optimizma i uglavnom je vezujemo za sunce i lepo vreme. Sama po sebi, žuta boja je topla, ali svaka od nas može pronaći nijansu koja joj odgovara.

Tip Zima

Tip Zime treba da bude oprezan sa žutom bojom zato što je žuta sama po sebi topla boja. Može da nosi jako svetlu ledeno žutu. Hladna i blistava limun žuta je još jedna opcija koju može da ponese ovaj tip.

U zlatastim nijansama žute, blistavi ten zime neće doći do izražaja, već će izgledati umorno.

Tip Leto

Leto takođe treba da bude obazrivo sa žutom bojom, izuzev kada se radi o jako svetloj limun žutoj boji, koja treba da bude meka, pastelna kao sladoled od vanile.

Tip Jesen

Što se tipa Jeseni tiče, može da uživa u toplim žutim nijansama. To su sve zlatasto žute nijanse poput oker, boje senfa i boje žute bundeve.

Tip Proleće

Proleće je sa žutom bojom zaista na svom terenu. Može da nosi sve jasne i svetle nijanse žute boje. To su od blede mrko žute, pa do zlatno žute i boje sunca. Važno je da su svetle i jasne.

Ako volite žutu boju, pronađite nijansu koja vam odgovara i uživajte u njenoj vedrini.

Fotografije su preuzete sa Pinteresta.

Aleksandra je odličan poznavalac boja na našim prostorima, sa više od petnaest godina iskustva u modnoj industriji. Radila je na formiranju sezonskih kolekcija sa akcentom na boje. Pored velikog iskustva u modnoj industriji, Aleksandra radi personalnu analizu i kreiranje jedinstvene palete kompatibilnih boja sa ciljem da dama pravim izborom boja istakne svoju autentičnost. Za personalnu analizu boja Aleksandru možete kontaktirati mailom na alexc027@gmail.com ili direktnom porukom na Instagramu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *