Aleksandra Ćoćić,  Boje

Peach Fuzz – Boja godine 2024

Već smo tradicionalno navikli da svake godine u ovo vreme institut Pantone predstavi svoju boju godine. Ove godine to je topla, nežna, optimistična boja 13-1023 Peach Fuzz. Kako kaže Lori Presman, podpredsednica PCI: “Ova boja prikazuje našu želju da negujemo sebe i druge. To je baršunasto nežni ton breskve čiji sveobuhvatni duh obogaćuje um, telo i dušu.”

Dakle, svi se slažu da ova boja odražava našu urođenu čežnju za bliskošću i vezom, pravim susretom, daleko od tehnologije i ekrana osetljivih na dodir, te prenosi poruku saosećanja i empatije. Takođe, ova boja odiše toplinom i modernom elegancijom, njena prijatna senzibilnost budi osećaj zajedništva i bliskosti.

Ova boja je već zastupljena u kolekcijama brojnih dizajnerskih kuća. Ne samo da bismo bile u trendu, već i zbog simbola i poruke koju boja nosi, njome osvežiti svoju garderobu i svoje odevne kombinacije.

S obzirom na to da je boja topla, dame tipa Jesen i Proleće najlakše će je “usvojiti” i nositi (Jesen u prigušenijoj varijanti, a Proleće u intenzivnijoj, blistavoj).

Dame tipa Zima treba da nose “ledenu” (vrlo svetlu) nijansu ove boje, a Leto može poneti nešto hladniju I pastelniju varijantu.

Aleksandra je odličan poznavalac boja na našim prostorima, sa više od petnaest godina iskustva u modnoj industriji. Radila je na formiranju sezonskih kolekcija sa akcentom na boje. Pored velikog iskustva u modnoj industriji, Aleksandra radi personalnu analizu i kreiranje jedinstvene palete kompatibilnih boja sa ciljem da dama pravim izborom boja istakne svoju autentičnost. Za personalnu analizu boja Aleksandru možete kontaktirati mailom na alexc027@gmail.com ili direktnom porukom na Instagramu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *