Inspiracija,  Modna kapsula

Šik u zimskom periodu

U više navrata smo pisale o filosofiji Francuskinja i načinu na koji biraju odevne predmete u prolećnom i letnjem periodu. Sada formiramo male zimske modne kapsule inspirisane stilom Francuskinja.

Francuskinja vodi računa da izbor modela i boja bude u skladu sa njenim stilom, kao i da može da uklopi sa garderobom koju ima. Zatim, da bude dobrog kvaliteta i da može nositi u različitim prilikama, pa i na putovanjima.

Da bi svoju autentičnost naglasila detaljem, izborom aksesoara ili kaputa, ali u isto vreme lako kombinovala sa odećom koju već ima u ormanu, osnovu garderobera čini odeća jednostavnih krojeva u neutralnim bojama. Ovom prilikom smo se opredelili da to budu bela, siva i crna boja. Poželjno je da odevni predmeti koji čine osnovu budu jednostavnog kroja koji pristaje građi kako bi ih lako kombinovala.

Smatra se da je bela košulja obavezna u ormanu francuskinje. Opet, naravno u skladu sa ličnim stilom, može biti jednostavna bela klasična bluza ili rolka. Zatim, u zavisnosti od ličnog stila, klasične jednobojne pantalone ili suknja u neutralnoj boji joj pružaju mogućnost da brzo formira odevne kombinacije.

Da bismo formirale dvanaest odevnih kombinacija, potrebna su nam tri donja i četiri gornja dela koja se mogu međusobno kombinovati.

Zatim, Francuskinja uvek ima malu crnu haljinu i opredeljuje se za bar još jednu boju kojom će osvežiti odevnu kombinaciju. Opredelile smo se za crvenu boju.

U poslovnom svetu je nekada mogao da se vidi isključivo klasičan stil. Međutim, danas se sve češće srećemo sa ležernijim odevnim kombinacijama. Ležernost se ogleda u udobnoj odeći za svaki dan, često izrađenoj od materijala koji u sebi sadrži elastin.

Posebnu pažnju su nam privukli pončo i sive bermude /šorts, praktična i šik odevna kombinacija za dame koje radije nose pantalone. Crne pantalone (ili crna suknja) i crna bluza mogu da „zamene malu crnu haljinu“ i lako se mogu kombinovati sa svakim sakoom, jaknom, džemperom ili pončom.

Kada osnovu garderobera čini odeća u neutralnim bojama, potrebna je bar jedna boja kojom će se osvežiti celokupan izgled. U našem primeru je to crvena boja. Odevne kombinacije u neutralnim bojama možemo dopuniti aksesoarom poput marame ili bluzicom crvene boje, a ako želimo da postignemo atraktivan izgled, izbor može biti veći odevni predmet kao što su jakna ili kaput.

Dakle, odeću koja je u neutralnim bojama i jednostavnog kroja, možemo lako dopuniti i kompletan izgled transformisati izborom samo jednog atraktivnog i kvalitetnog odevnog predmeta.