Modna kapsula,  Modni Stilista

Pantalone i bluza umesto male crne haljine

Koko Šanel je dizajnirala malu crnu haljinu u neutralnoj boji. Cilj joj je bio da bude dostupna najširem tržištu, prilagodljiva u smislu da se može nositi u različitim prilikama. Ideja je da traje dugo, to jest da bude „bezvremena“- aktuelna u dužem vremenskom periodu. U Vogu je tada rečeno da će ovakva haljina postati „vrsta uniforme svih žena sa ukusom“.

Šta ako ne volimo da nosimo haljine i suknje, ali često nosimo crne pantalone i prijatno se osećamo u njima? Rešenje je jednostavno! Potrebno je investirati u crnu bluzicu koja je u skladu sa našom građom i stilom. Na ovaj način dolazimo do istog rezultata kao sa malom crnom haljinom. Pogledajmo primere odevnih kombinacija o kojima smo pisali u tekstu Kako stilizovati malu crnu haljinu.

Za večeru ili koktel možemo odabrati bluzu nesvakidašnjeg kroja i uz malo aksesoara postići zanimljiv i u isto vreme elegantan izgled. Ako biramo da nosimo široke pantalone, bitno je da budu od materijala koji lepo pada. Na primer, kvalitetan žoržet je odličan izbor.

Sivi sako u kombinaciji sa malom crnom haljinom je klasična i formalna odevna kombinacija. Mala crna haljina se može zameniti jednostavnom crnom bluzom i crnim pantalonama.

Ako se odlučimo za klasičan model blejzera, možemo odabrati intenzivnu boju koja lepo ide uz naš ten. Ovako smo spremni i za svečanost. Bluzica može biti od kvalitetne viskoze pa čak i svile.

Za dnevne odevne kombinacije možemo birati i rolku sa dugim ili kratkim rukavima, pa i bez rukava. Pantalone mogu da budu od štofa, ali možemo birati i farmerice u crnoj boji.

U casual i smart casual odevnim kombinacijama biće nam još jednostavnije da haljinu zamenimo pantalonama i bluzom. Sa prijateljima možemo uživati u poslepodnevnoj kafi ili otići u šetnju.

U zavisnosti od izbora obuće, aksesoara, blejzera, džempera ili jakne, crnim pantalonama i crnom bluzom možemo postići klasičan, sportski/casual, “smart casual” ili “bon-ton” stil. Na ovaj način istu odevnu kombinaciju pantalona i bluze možemo nositi u različitim prilikama.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *