Modna kapsula

Čime dopuniti modnu kapsulu?

U prvom i drugom tekstu „Koliko mi je garderobe potrebno za posao“, formirali smo poslovnu modnu kapsulu od postojeće garderobe u ormanu. Zapravo dve modne kapsule: jednu za rad na fakultetu i jednu za rad sa učenicima nižih razreda.

Cilj nam je bio da za rad na fakultetu postignemo bar osam različitih odevnih kombinacija, a za rad sa decom u nižim razredima osnovne škole bar dvanaest odevnih kombinacija tako da su prisutni dezeni ili intenzivnije boje.

Od postojeće garderobe u ormanu uspeli smo da postignemo čak i više odevnih kombinacija. Na fotografiji levo su smart casual odevne kombinacije koje su pogodne za rad na fakultetu. Na fotografijama u sredini i desno su odevne kombinacije za rad sa decom.

Čime dopuniti postojeći garderober?

Vlasnica ovog ormana pripada tipu pravog leta. Mi često intuitivno biramo boje koje nam odgovaraju i već imamo neku odeću u tim bojama u svom ormanu. Tako smo od garderobe intenzivnijih boja izdvojili plavo-crvenu rolku i džemper, plavo-zeleni džemper i šarenu košulju na kojoj se pojavljuju zelene i crvene šare. Tu je i sako boje vina sašiven od grublje, melirane tkanine sa dosta sive boje. Drugi sako koji smo izdvojili je pepito kombinacija kakao boje i boje kapućina. Zatim smo se opredelili za sivo teget farmerice i majicu dugih rukava, rolku i košulju mlečno bele boje. Izdvojili smo i ružičasto-bež haljinu od trikotaže sa rolkom. Ovo je osnova naše poslovne modne kapsule od postojeće garderobe.

Ono što nedostaje su elegantne poslovne kombinacije. U postojećim smart casual odevnim kombinacijama koje ne uključuju farmerice, prisutne neutralne boje su: mlečno bela, ružičasto-bež i kakao-braon sako.

Prvi odevni predmet u koji treba investirati je donji deo: suknja ili pantalone u neutralnoj boji, tako da se može kombinovati sa oba postojeća blejzera. Predlog je da to bude siva boja zato što je neutralna i odgovara tipu leto. Zatim, lepo se kombinuje sa mlečno belom, ružičasto-bež i kakao-braon bojama koje su već pristutne u garderoberu. Odeću u sivoj boji je lakše pronaći na tržištu. Međutim, osim sive to može biti i sivo-teget boja, ali je ponuda odeće u toj boji nešto slabija, a još je manji izbor za roze-bež ili kakao-braon nijanse.

Druga opcija koja će dati još više mogućnosti za kombinovanje je dvodelna siva haljina koja će se lepo kombinovati sa oba sakoa. Ovakva dvodelna haljina može „zameniti malu crnu haljinu“. Osim dvodelne sive haljine, to mogu biti odvojeno bluzica i suknja u neutralnoj boji, ali što sličnije i možda nešto tamnije nijanse. Ovo nam sa postojećom garderobom daje veliki broj novih formalnih i manje formalnih odevnih kombinacija. Uz odgovarajući aksesoar se može transformisati u koktel haljinu pogodnu za prisustvo različitim formalnim skupovima .

Dakle, kupovinu planiramo u skladu sa potrebama i trenutnim sadržajem ormana. Ako imamo dovoljno odeće intenzivnih boja, opredelićemo se za nekoliko odevnih predmeta koji mogu da se kombinuju sa onim što već imamo u ormanu. Naravno, nekada je potrebno obrnuto. Kada preovlađuju neutralni tonovi u ormanu dobro je osvežiti odevne kombinacije intenzivnijom bojom.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *