Aleksandra Ćoćić,  Boje,  O stilovima

Ležerno-klasičan stil za svaki dan

Kada govorimo o stilovima i bojama, ležerno klasičan stil podrazumeva kombinaciju neutralnih boja iz svake palete (klasičan deo) sa interesantnim akcentnim bojama. Akcentne boje biramo u skladu sa prilikom i raspoloženjem. Osim akcentnih boja, ležernost se može postići tkanjem, mekanom trikotažom ili rustičnim, udobnim džemperima.

Ovu garderobu možemo nositi svakodnevno. Pogodna je za posao, posete prijateljima, lagane šetnje ili kafu sa prijateljicom. Modeli su najčešće svedeni, „skoro“ klasični, ali sašivieni od udobnih, ležernih materijala. Pantalone možemo često zameniti farmericama, a ležernu odevnu kombinaciju dopuniti blejzerom.

Paleta boja za Tip Jesen

Tip jesen je nosilac ovog godišnjeg doba. Fantastično se utapa u samu paletu jeseni: zemljane tonove i boje lišća. Tu su sve nijanse bež, braon, maslinasto zelena, terakota, boja karamele odnosno „Camel“ i sve jesenje nijanse lišća.

Mežemo akcentovati divnom toplom narandžastom, bojom bundeve, mahovina zelenom ili paradjz crvenom.

Za inspiraciju Tipa Jesen odabrali smo bež-braon kombinaciju i akcentovali zelenom tašnom.

Tip Leto

Paleta boja za Tip Leto

Tip leto može da se uklopi u jesen svojim prigušenim nijansama. Na primer boje sivog, kišovitog jesenjeg dana. Od neutralnih boja su tu sve nijanse sive, sivo-plave, ružičasto bež i boja kapućina.

Akcentne boje mogu biti lepi pasteli poput pastelno-ružičaste, plavo-crvene, plavo-zelene. Naravno tu su i ljubičasta ili boja sleza kao i boja crvenog vina.

Tip Proleće

Paleta boja za Tip Proleće

Proleću odgovaraju blistave i jasne boje. Neutralne boje koje se uklapaju u jesenju paletu za tip Proleća su: sve jasne bež nijanse, topla sivkasto-bež, zlatno-žute boje, boja svetle karamele, kao i vodeno plave.

Akcenat se postiže jasnom bojom breskve, kajsije. Tu su i žuto zelene nijanse kao i topla ljubičasto-plava.

Tip Zima

Paleta boja za Tip Zima

Neutralne boje su crna i bela, zatim hladna tamno siva i mornarska teget.

Za akcenat se koriste blistave boje poput prave crvene, kraljevske plave, jarke ružičaste, prave zelene.

Naši primeri mogu da vam posluže kao inspiracija. Birajte omiljene boje iz svoje palete i prigrlite jesen koja je upravo počela.

Fotografije su preuzete sa Pineteresta.

Aleksandra je odličan poznavalac boja na našim prostorima, sa više od petnaest godina iskustva u modnoj industriji. Radila je na formiranju sezonskih kolekcija sa akcentom na boje. Pored velikog iskustva u modnoj industriji, Aleksandra radi personalnu analizu i kreiranje jedinstvene palete kompatibilnih boja sa ciljem da dama pravim izborom boja istakne svoju autentičnost. Za personalnu analizu boja Aleksandru možete kontaktirati mailom na alexc027@gmail.com ili direktnom porukom na Instagramu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *