Modna kapsula

Spremni za kišovite dane

Mala funkcionalna Modna Kapsula za kišovite dane pomoćiće nam da vremenski uslovi ne utiču bitno na naše planove.

Naši predlozi za odevne predmete i aksesoare koji će doprineti da se osećamo dobro kada izlazimo tokom kišovitih dana su:

  • odgovarajuća nepromočiva obuća
  • kišobran
  • mantil ili jakna koji ne apsorbuju ili slabo apsorbuju vodu
  • farmerice ili pantalone koje se neće upropastiti kada se nakvase nogavice
  • odgovarajući aksesoar (nepromočiv ranac ako nosimo laptop)
  • kabanica

Duboke gumene čizme i gležnjače su uvek dobra investicija. Štite nas od vode na ulici, a neće se upropastiti i ako vrhovima prstiju prođemo kroz vodu ili zagazimo u blato. Noga ostaje suva i čistimo ih samo vodom. Dostupni su različiti modeli i možemo odabrati par koji odgovara našem stilu.

Mantili koji se lako suše i ne apsorbuju mnogo vlage su odličan izbor uz dobar kišobran.

Ako su nam usklađene boje jakne (kabanice ili mantila), gumenih gležnjača, kišobrana i tašne, ne samo da ćemo biti zaštićene od kiše, već ćemo se osećati dobro i kada odlazimo na posao, ulazimo u neku instituciju ili idemo na kafu sa prijateljima.

U slučaju da ne volimo da nosimo kišobran, potrebna nam je nepromočiva jakna ili kabanica. Klasičan model kabanice je praktičan kako za odlazak na posao, tako i za šetnju u prirodi.

Međutim, ako nosimo mali kišobran, potrebna nam je i nepromočiva torba ili ranac.

Modna kapsula za kišovitu jesen

Tokom jeseni svakako treba planirati slojevitu odeću. Za svežija jesenja jutra nam je potreban džemper ili topao prsluk. Nekoliko košulja ili majica dugih rukava koje se međusobno kombinuju tako da ih možemo nositi samostalno kada je temperatura preko petnaest stepeni ili ih kombinovati sa džemperom kada je hladnije.

U primeru sa osam odevnih predmeta dobijamo preko dvadeset odevnih kombinacija.

Opredelili smo se za toplu paletu boja koja odgovara tipu jesen. Prsluk-rolka se može kombinovati sa majicama dugih rukava, tanjim rolkama, ali i košuljama. Kada ga kombinujemo sa košuljom možemo podići i „izbaciti“ kragnu. Tekst Kako stilizovati rolku može poslužiti kao inspiracija za formiranje odevnih kombinacija sa prsluk-rolkom.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *