Modna kapsula,  Modni Stilista

Kako stilizovati rolku?

Rolka je praktičan odevni predmet za jesenje i zimske dane. Ubraja se u vanvremenske odevne predmete koji nikada ne izlaze iz mode. Kada su u trendu, kao proteklih par godina, dešava se da imamo veliku ponudu na tržištu. Samim tim tada je pogodno odabrati odgovarajuću rolku.

Kada dame ne vole usku rol-kragnu koja prijanja uz vrat mogu se opredeliti za širu i „bogatu“ koja lepo pada. Udobne, tople i ležerne ovakve rolke se mogu uklopiti u smart casual, ali i elegantne odevne kombinacije. Veoma su šik kada se nose preko košulje umesto džempera.

Jednostavna rolka se može učiniti zanimljivijom tako što se rol-kragna ne presavije na klasičan način. Može se presaviti samo trećina, malo zgužvati ili ispraviti skroz do brade kao na slikama.

Još jedan način da se da se postigne nesvakidašnji izgled jednostavne rolke je izbor zanimljivih akseosara. Marama se može nositi uz samo lice i vezati ispod kragne, a u zavisnosti od veličine preko kragne se može vezati na različite načine.

Kao i belu košulju, isti model rolke mogu nositi tinejdžerka, mama i baka, ali će je stilizovati na drugačiji način. Rolku možemo nositi u svakodnevnim odevnim kombinacijama. Takođe, možemo je nositi i u svečanijim prilikama kada samu rolku upotpunimo ogrlicom ili brošem.

O istoriji rolke pisali smo u tekstu Rolka – uvek šik.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *