Modni dodaci

Efektan nakit – Marco Cannataro 

Na izložbi ručno rađenog umetničkog nakita privukle su nam pažnju efektne ogrlice. Na dodir je bilo teško proceniti od kog su materijala. Dvoumile smo se i zagledale par minuta dok nije prišao izlagač i ukratko ispričao priču kako nastaju:

“ To je, mogu reći, moja tehnologija recikliranja plastike i gume. Sve pravim ručno i svaka je jedinstvena. Testirane su i ne izazivaju alergiju.“

Budući da su proporcije bile savršene uključujući i predmete koji su bili asimetrični, pokušale smo da saznamo kako to postiže.

Marco je završio primenjenu umetnost na severu Italije i uspešno radio u industriji nameštaja. U jednom trenutku je počeo da se bavi rešavanjem problema zagađenja koje nastaje upotrebom plastike. Upustio se u recklažu i prvo počeo da proizvodi delove nameštaja, a potom i nakit.

Nismo odolele i častile smo se ogrlicama čije se boje uklapaju u naše palete tako da ih možemo kombinovati. Kada smo crtale ogrlicu u tekstu Kako stilizovati crnu haljinu, zamišljale smo je od crvenog korala. Međutim, sada se savršeno uklapa jedna od crvene receklirane gume.

One Comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *