Nega

Nega kose tokom i posle izlaganja suncu

Bez obzira na to da li smo na odmoru ili ne, tokom dugih letnjih dana naša kosa je izložena uticaju sunca. Iako mnoge brinete vole svetlije pramenove koji nastanu kada je kosa duže izložena suncu, ono u isto vreme isušuje dlaku, a krajevi postaju ispucali. Ako je u pitanju kombinacija sunca i morske vode, proces je intenzivniji i brži. Iz tog razloga ovom prilikom doslovno prenosimo preporuke naše frizerke Bebe koja ima predivnu prirodnu kosu i čije savete rado primenjujemo.

Na odmoru

Posle celodnevnog boravka na plaži preporuka je da se uveče obavezno opere kosa od soli. Ne treba držati so na kosi nekoliko dana zato što je isušuje. Nije neophodno da se kosa ispira posle svakog kvašenja u moru, ali uveče obavezno treba oprati kosu i staviti neku masku za hidrataciju.

Ulja se tokom boravka na plaži ne preporučuju zato što još više privlače sunce koje bukvalno „pali kosu“. Međutim, svi balzami bez ispiranja,  prskalice za raščešljavanje i drugi preparati namenjeni za zaštitu od sunca su blagotvorni i neguju kosu od isušivanja.

Frizure Bebinih klijentkinja

Nega posle odmora

Nakon završenog odmora poželjno je otići kod svog frizera na neki jači tretman za hidrataciju kose i skratiti krajeve. Ovo su opšte preporuke i važe za sve tipove kose.

Ukoliko niste u mogućnosti da odete na frizerski tretman ili želite da nastavite intenzivnu negu kod kuće, dobro je nabaviti masku profesionalnog brenda. Ovakve maske se mogu naći u specijalizovanim prodavnicama kao što su Alexandar, Ultra Sun, Cvrle Hair Shop, a neke od njih su dostupne u Lilly i DM prodavnicama.

Prilikom kupovine maske neophodno je obratitu pažnju za koji je tip kose preparat namenjen ili se konsultovati sa prodavcem. Zapravo je idealno konsultovati se sa svojim frizerom zato što dobro poznaje vašu kosu.

Beba Stankovac nas farba i šiša u salonu Kristal Beauty i tom prilikom nesebično deli svoje iskustvo u vidu saveta i predloga.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *