Modna kapsula

Kako kombinovati crveni blejzer

Iako su se blejzeri mahom nosili kao deo formalnih odevnih kombinacija, već godinama ih nosimo i kao deo ležernih odevnih kombinacija. Zapravo je svaki blejzer u ormanu odlična investicija ako nam odgovara model i ako njegova boja dobro ide uz naš ten.

Ovde ćemo dati nekoliko predloga kako kombinovati crveni blejzer, a zapravo se ideje mogu primeniti na blejzer druge intenzivne boje poput ciklama, narandžaste, zelene…

Haljina

Blejzer sa visokim sadržajem viskoze i malo elastina može se nositi od rane jeseni do kasnog proleća. Početkom jeseni i krajem proleća ga možemo nositi preko lagane, pa čak i letnje odeće kada dnevne temperature prelaze dvadeset stepeni. Zimi ga možemo nositi ispod zimske jakne ili kaputa.

Ako je V izreza, u kombinaciji sa malom crnom haljinom ili „kombinezonom“ (jumpsuit) izdužiće figuru.

Odlično se može kombinovati i sa dezeniranim haljinama od viskoze, od onih najtanjih sa bretelama, do punijih koje se mogu nositi tokom jeseni i proleća. U zavisnosti od modela haljine, odevnoj kombinaciji možemo dati romantičan ili ekstravagantniji ton.

Klasične pantalone ili suknja

Kada ih kombinujemo sa potpuno klasičnim pantalonama ili suknjom u neutralnoj boji, možemo postići formalan izgled. Ovde smo odabrale sive pantalone.

Farmerice

Može se uspešno kombinovati sa farmericama i tada postižemo ležerniji izgled. A naravno, u zavisnosti od izbora bluze, odevna kombinacija može naginjati više ka ležernom ili klasičnom stilu.

Mala modna kapsula

Inspiraciju za ovaj tekst i istraživanje šta je trenutno dostupno kod nas, dobile smo pripremajući odgovor na pitanje drage čitateljke iz Sarajeva.


Svaki blejzer, jakna ili kardigan intenzive boje može poslužiti kao inspiracija za formiranje male modne kapsule. Jedan od naših prvih tekstova je bio Ljubčasti blejzer na poslu u kome je formirana mala modna kapsula oko odevnog predmeta koji je „stajao u ormanu“.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *