Aleksandra Ćoćić,  Boje,  Modna kapsula

Prolećna modna kapsula za damu tipa Jesen

Damama tipa Jesen odgovaraju topli i prigušeni tonovi sa zlatnom notom. Tu ubrajamo: tople nijanse braon, narandžastu, oker, boju karamele, žutu, tople bež nijanse, maslinasto zelenu i sve prigušene zelene sa žutim podtonom. Pogledajmo primer kako izgleda prolećna modna kapsula za damu tipa Jesen.

Za prolećnu modnu kapsulu, dama Jesen treba da odabere življe i svetlije boje iz svoje palete. To su: ostriga bela, svetle nijanse bež boje, boja karamele, nijanse žute. Zatim, tu su narandžasta, svetle nijanse zelene i topla tirkiz koje će uneti živost i prolećni duh.

Gledajući šta je u ponudi na našem tržištu, prikazana je mala modna kapsula. Imamo jedan žuti i jedan narandžasti blejzer. Zatim, jedan par oker i jedan par braon pantalona, dvodelnu dezeniranu haljinu i zelenu majicu. Prolećno/letnju kolekciju je teško zamisliti bez haljine, pa je za damu Jesen tu narandžasta haljina jednostanvog kroja.

Sa osam odevnih predmeta postižemo dvadeset odevnih kombinacija koje se mogu nositi u različitim prilikama. Svaka kombinacija je insipirisana jednom od slika sa Pinteresta.

Ovo je primer modne kapsule koja može biti dovoljna za najmanje mesec dana, pa čak i za celu sezonu. Ako je dopunimo samo jednom jednostavnom bluzom ostriga bele boje, dobili bismo još šest drugačijih odevnih kombinacija.

Ovako formirana prolećna modna kapsula za damu tipa Jesen je odlična osnova za nadgradnju.

Zapravo, polazeći od predložene modne kapsule, ako je dopunimo samo jendom bluzom iz date palete boja, dobijamo još šest odevnih kombinacija. Prednost formiranja modne kapsule u svojoj paleti boja pruža mogućnost da se svi odevni predmeti međusbno dobro kombinuju.

Osim palete boja, prilikom formiranja modne kapsule je potrebno voditi računa o stilu. Drugim rečima, želimo da svaki odevni predmet bude usklađen sa našim stilom. Više detalja o sopstvenom stilu se može pročitati u tekstu Kako Formirati Sopstveni Stil.

Svi prikazani modeli su iz aktulne kolekcije Elipse i dostupni su u veličinama do 48, odakle su preuzete i fotografije.

Fotografije prirode i gradova su preuzete sa Pinteresta.

Aleksandra je odličan poznavalac boja na našim prostorima, sa više od petnaest godina iskustva u modnoj industriji. Radila je na formiranju sezonskih kolekcija sa akcentom na boje. Pored velikog iskustva u modnoj industriji, Aleksandra radi personalnu analizu i kreiranje jedinstvene palete kompatibilnih boja sa ciljem da dama pravim izborom boja istakne svoju autentičnost. Za personalnu analizu boja Aleksandru možete kontaktirati mailom na alexc027@gmail.com ili direktnom porukom na Instagramu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *