Aleksandra Ćoćić,  Boje,  Modna kapsula

Prolećna modna kapsula za damu tipa Leto

Dama tipa Leto je rođena za nežne, pastelne i neutralne boje, poput lepog letnjeg akvarela. Boje se prelivaju bez oštrih kontrasta. Odgovaraju joj svi tonovi plave i sivo plave boje. Zatim, tu su boje mora i sve boje letnjeg neba od prašnjavo plave do svih plavih i ružičastih nijansi boja koje se na nebu mogu videti u sumrak. Dakle, od ljubičaste, ružičaste do lubenica crvene koja je tu da otvori svaku odevnu kombinaciju.

Prilikom formiranja letnje modne kapsule, osim boja, potrebno je voditi računa i o potrebama, odnosno u kojim će se prilikama nositi. Ako su u pitanju poslovne odevne kombinacije: siva, nežno bela i teget su odličan izbor. Ove boje su neutralne i mogu da budu osnova ne samo male modne kapsule, već i celog garderobera.

Uz nežan kolorit najčešće idu i nežni dezeni poput cvetova. Romantični modeli su često i sa volanima. Ovakve bluzice se odlično kombinuju sa odećom koju smo izabrali kao bazu, odnosno osnovu odevnih kombinacija: siva, teget i nežno bela.

Odabrali smo par sivih i par teget pantalona, nežno belu / svetlo bež suknju i sako. Zatim, tri bluzice, teget, prašnjavo roze i dezeniranu na roze osnovi. Na ovaj način smo sa osam odevnih predmeta formirali 18 poslovnih odevnih kombinacija.

Svedenu modnu kapsulu je potrebno osvežiti intenzivnijom bojom koja je iz palete tipa leto. U zavisnosti od prilike, to mogu biti intenzivnije nijanse plave, nijanse jake ružičaste, pastelno zelene, intenzivna plavo-zelena i sve nijanse ljubičaste, poput lavande ili sleza.

Modnu kapsulu iz prethodnog primera smo osvežili intenzivno plavom bluzom i dobili još tri zanimljive odevne kombinacije zato što se dobro kombinuje sa oba para pantalona i sa bež suknjom.

Na ovaj način smo sa devet odevnih predmeta dobili trideset odevnih kombinacija. Od njih osamnaest uključuje blejzer, a ostale su ležerne kombinacije bluza i suknje, odnosno pantalona.

Svi prikazani modeli su iz aktulne kolekcije Elipse i dostupni su u veličinama do 48, odakle su preuzete i fotografije.

Fotografije prirode i gradova su preuzete sa Pinteresta.

Aleksandra je odličan poznavalac boja na našim prostorima, sa više od petnaest godina iskustva u modnoj industriji. Radila je na formiranju sezonskih kolekcija sa akcentom na boje. Pored velikog iskustva u modnoj industriji, Aleksandra radi personalnu analizu i kreiranje jedinstvene palete kompatibilnih boja sa ciljem da dama pravim izborom boja istakne svoju autentičnost. Za personalnu analizu boja Aleksandru možete kontaktirati mailom na alexc027@gmail.com ili direktnom porukom na Instagramu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *