Aleksandra Ćoćić,  Boje

Plava boja za svaki tip

Plava boja je ove godine u trendu u svim svojim nijansama. Prisutna je u kolekcijama mnogih modnih dizajnera i često se koristi s obzirom na to da se veoma lepo kombinuje sa mnogim drugim bojama.

Njena prisutnost na tržištu u mnogo različitih nijansi nam pruža priliku da odaberemo onu koja je u skladu sa našom ličnom kolor paletom. Iz tog razloga u ovom tekstu dajemo primere nijansi plave po podeli u skladu sa godišnjim dobima.

Tip Zima

Može da nosi pre svega pravu, osnovnu plavu boju, kao i sve jasne, hladne i blistave nijanse plave boje. Tu ubrajamo sve nijanse od najsvetlije ledene plave, preko kineske plave, zatim rojal plave, pa sve do najtamnije mornarske plave. Važno je da bude jasna i određena.

Tip Leto

Leto takođe nosi hladne nijanse plave boje, ali one treba da budu prigušene, prašnjave i meke. Tu su nebo plava, pastelna plava, zatim sve nijanse sivkasto plave. Zatim, tu su prigušena mornarska plava, sve boje mora i ljubičasto plave nijanse.

Tip Jesen

Jesen treba da bude pažljiva sa plavim nijansama, ali to ne znači da ne može da nosi plavu boju. Tu je intenzivna i prigušena petrolej plava, jaka topla tirkizna, kao i topla ljubičasto plava (dark periwinkle blue).

Dakle, samo treba voditi računa da je dovoljno topla i prigušena.

Tip Proleće

Što se proleća tiče, tu je čitava paleta jasnih i toplih vodeno plavih i tirkiznih nijansi. Tu su i čiste ljubičasto – plave nijanse, od svetle (periwinkle) do tamnijih nijansi.

Proleće može da nosi i svetlu, jasnu mornarsko plavu boju i da u njoj izgleda odlično. Čak ona može biti i osnova njenog garderobera zbog sjajne mogućnosti kombinovanja.

Ako volimo plavu boju, trenutna bogata ponuda je prilika da odaberemo sebi nijanse u kojima ćemo najlepše izgledati.

Fotografije su preuzete sa Pinteresta.

Aleksandra je odličan poznavalac boja na našim prostorima, sa više od petnaest godina iskustva u modnoj industriji. Radila je na formiranju sezonskih kolekcija sa akcentom na boje. Pored velikog iskustva u modnoj industriji, Aleksandra radi personalnu analizu i kreiranje jedinstvene palete kompatibilnih boja sa ciljem da dama pravim izborom boja istakne svoju autentičnost. Za personalnu analizu boja Aleksandru možete kontaktirati mailom na alexc027@gmail.com ili direktnom porukom na Instagramu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *