Aleksandra Ćoćić,  Boje

Crvena boja za svaki tip

Crvena boja je neprolazna i uvek u trenudu. U našoj tradiciji crvena se vezuje za radost, veselje, ljubav i generalno lepa osećanja. Crvenu nosimo i kada želimo da osvežimo odevne kombinacije.

Neke od nas žive u uverenju da im crvena boja ne stoji lepo. Međutim, u zavisnosti od tena, boje očiju i kose, svakome odgovara neka nijansa crvene boje.

Tip Zima

Zima može da nosi pre svega osnovnu, pravu crvenu boju koja je sama po sebi blistava. Jasna plavo-crvena je takođe odličan izbor.

Hladna boja vina, od svetle do najtamnije nijanse odlično pristaje tipu zima i ističe njenu lepotu.

Biramo hladne i jasne, odnosno blistave nijanse.

Tip Leto

Crvena boja za tip Leto takođe treba da ima hladni, odnosno plavičasti podton, ali da bude prigušena i meka. Tu su boja maline, lubenice kao i mirna plavo-crvena nijansa.

Hladna boja vina, takođe će izgledati lepo na tipu leto, ali je potrebno da bude prigušena, odnosno „dusty“ to jest prašnjava. Preporuka je da budu hladne i prigušene nijanse.

Tip Jesen

Jesen može da nosi sve crvene sa toplom prigušenom nijansom.

Tu su narandžasto crvene nijanse, paradajiz crvena, boja cigle, kao i cimet crvena. Važno je da budu tople i prigušene nijanse.

Tip proleće

Proleće bira jasne, vibrantne i tople crvene nijanse. Počevši od svetle jasno crvene, zatim od svetle do tamne koralno crvene kao i sve nijanse jasne narandžasto crvene.

Dakle, proleće bira tople i jasne nijanse crvene.

Prema koloritu koji ti odgovara, sigurno će ti bar jedna nijansa crvene boje stajati dobro i činiti da izgledaš sveže i bez šminke. Potrebno je da se poigraš i isprobaš dok ne otkriješ u kojoj se osećaš najbolje.

Fotografije su preuzete sa Pinteresta.

Aleksandra je odličan poznavalac boja na našim prostorima, sa više od petnaest godina iskustva u modnoj industriji. Radila je na formiranju sezonskih kolekcija sa akcentom na boje. Pored velikog iskustva u modnoj industriji, Aleksandra radi personalnu analizu i kreiranje jedinstvene palete kompatibilnih boja sa ciljem da dama pravim izborom boja istakne svoju autentičnost. Za personalnu analizu boja Aleksandru možete kontaktirati mailom na alexc027@gmail.com ili direktnom porukom na Instagramu.

One Comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *