Kupuj u svom ormanu,  Modna kapsula

Net-A-Porter predlog: Formirati modnu kapsulu

Ovaj tekst smo pripremile sa željom da te inspirišemo da potražiš u svom oramnu odevne predmete od kojih možeš formirati sličnu modnu kapsulu. Obrati pažnju na dvanaest tačaka, ali dok pregledaš svoj orman nemoj da se vezuješ za prikazane boje i modele.

Net-A-Porter portal je pokrenut 2000. godine i među prvima je nudio uslugu web prodavnice svetskih modnih dizajnera i poznatih brendova. Odlična korisnička podrška i dostava u 170 zemalja širom sveta učinila je da modeli Prade, Gučija, Belencijage, Sen Lorena, kao i mnogih drugih poznatih brendova budu dostupni širom sveta svima koji vole odeću ovih brendova i mogu sebi da je priušte.

Osim web prodavnice, redovno objavljujuju članke o trendovima i aktuelnim dešavanjima u svetu mode.

Članak objavljen trećeg aprila nam je privukao posebnu pažnju: Kako formirati modnu kapsulu koja traje. Prenosimo Net-A-Porterov savet u kratkim crtama.

1. Pantalone

Preporuka je imati u garderoberu par pantalona koje vam dobro stoje i koje su u skladu sa vašom građom. Moći ćete da ih kombinujete na različite načine i nosite u različitim prilika.

2. Blejzer

Net-A-Porter preporučuje klasičan blejzer u neutralnoj boji. Mi smo se ipak odlučili za jedan klasičnog kroja, ali u intenzivnijoj boji kako bismo odevne kombinacije učinili zanimljivijim.

Preporuka je uvek birati blejzer u skladu sa tipom građe i ličnom paletom boja.

3. Farmerice

Farmerice za svaki dan. Važno je da nam kroj odgovara, a boja može biti klasična jeans plava, ali i bilo koja neutralna boja iz naše palete.

4. Klasična tašna

Zapravo, tašna za svaki dan koja je u skladu sa našim stilom, ali koja po veličini odgovara našim svakodnevnim potrebama. Preporuka je da bude u neutralnoj boji iz naše palete.

5. Bela haljina

Zanimljivo nam je da je preporuka Net-a-portera da u garderoberu imamo belu haljinu. Zapravo, ovo bismo malo preformulisali i rekli pamučnu haljinu za toplije dane koja je u neutralnoj boji iz naše palete i koju možemo kombinovati sa blejzerom.

6. Klasična košulja

Sada su klasične košulje u trendu, i to malo većih dimenzija, to jest „oversized“. Košulja u svetloj, neutralnoj boji nam pruža mnogo mogućnosti, od potpuno klasičnih poslovnih odevnih kombinacija, do ležernih koje su pogodne za svaki dan.

7. Jednostavne patike

Kao što su se mala crna haljina i klasičan blejzer smatrali klasikom, sada se i jednostavne, udobne patike smatraju obaveznim priborom u garderoberu. Svedena linija nam pruža mogućnost da ih kombinujemo sa mantilom, pantalonama, a od pre par godina i sa blejzerom.

8. Trenč mantil

Klasičan i praktičan, za posao, opuštenu šetnju, kafu sa prijateljima, uklapa se podjednako dobro u klasične, ležerno klasične i ležerne odevne kombinacije, a uspešno se može kombinovati i sa romantično ležerim, romantično klasičnim kao i dramatično klasičnim odevnim kombinacijama.

Iako je originalno kamel boje, može naći u mnogo toplih i hladnih nijansi, te je preporuka odabrati onu koja je iz lične palete kako bismo ga lako kombinovali sa ostalom odećom koju imamo u ormanu.

9. Klasičan sat

Klasičan sat je uvek dobra investicija i sada možemo kupiti dobar i tačan sat po pristupačnoj ceni. Prilikom kupovine treba obratiti pažnju na oblik tako da bude u skladu sa našim stilom i osim praktične primene, postaje i naš svakodnevni nakit.

10. Sandale

Pošto je tema prolećna modna kapsula, a sportske udobne sandale su u modi, to je upravo i preporuka Net-A-Portea. Mi bismo ipak preporučili žensveniju opciju, a i dalje udobne sandale, kao što su na primer one sa stabilnom petom tako da model bude šik.

11. Nakit za svaki dan

Od nakita koji imamo, praktično je odabrati nakit koji nosimo svakodnevno. To mogu biti male minđuše, naš omiljeni privezak koji možemo nositi na lančiću oko vrata ili narukvici oko ruke…

12. Načare za sunce

 Njihova osnovna namena je da nam zaštite oči, ali je bitno da oblik bude pre svega u skladu sa našim oblikom lica i sa našim stilom.

Način na koji su sistematizovane preporuke nam se veoma dopao. Iskreno, do sada nismo patike (tenisice) smatrale obaveznim priborom klasičnog ormana.

Koristile smo fotografije iz teksta Net-A-Portera, pa navodimo linkove do prikazanih odevnih predmeta:

Koji bi bio sledeći korak? Osim bliuzica u neutralnoj boji, da li imaš neku bluzu ili blejzer intenzivne boja koja ti odlično stoji?

Prikazan Zeleni blejzer

Dajemo samo ideju da se poigraš sa onim što već imaš u ormanu. Da li možeš postići sličan efekat?

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *