Modni dodaci

Kako odabrati pravu veličinu tašne

Odgovor na pitanje kako odabrati pravu veličinu tašne zavisi od ličnih potreba, navika i prilike za koju je biramo. Krenimo od toga šta želimo da nosimo u njoj.

Mala tašna

Iako mala, potrebno je da bude dovoljno velika tako da u nju stane ono što nosimo kada izlazimo iz kuće. To su najčešće: novčanik, telefon i ključevi. Prilikom izbora male torbe, u nju stavimo sve što želimo da nosimo da bismo bili sigurni da nam veličina odgovara.

Ovakve tašne su praktične kada idemo u kraću šetnju ili izlazimo često iz kuće, ali se zadržavamo kratko.

Ako tašna ima dovoljno dugačak kaiš i nosi se preko ramena, pogodna je za putovanja, a posebno ako putujemo avionom. U tom slučaju u nju treba da stane i pasoš, mala bočica sredstva za dezinfekciju ruku i po potrebi maska za lice. Tu će doći i male slušalice ako volimo da slušamo audio knjige ili muziku. Malu torbicu možemo da držimo uz sebe preko ramena i tokom leta.

Kada je u pitanju tašnica za večernji izlazak, potrebno je da u nju osim novčanika, telefona i ključeva stane karmin. Odnosno sve sitnice koje su nam potrebne tokom večeri ili proslave poput maramica, malog ogledala…

Tašna srednje veličine

Kada odlazimo na posao i provodimo van kuće osam ili više sati, mala tašna ne zadovoljava naše potrebe. Praktično je uvek nositi mali kišobran. Zatim, neseser gde će se naći: malo ogledalo, pinceta, makazice ili grickalica, dezodorans, karmin ili sjaj, mala krema za ruke…

Da bi sadržaj torbe bio pregledan, to jest da bismo znale šta se zaista nalazi u torbi, idealno je rasporediti sadržaj u nekoliko futrola i nesesera.

Velika tašna

Ako provodmo van kuće značajan deo dana i nosimo tablet, laptop ili fasciklu, dobar izbor su ranac ili velika tašna.

Kada nam je jasno šta želimo da nosimo, znamo kako odabrati pravu veličinu tašne. Dakle, prvo odvojimo sve što želimo da nosimo u njoj. Zatim rasporedimo sve u nesesere ili futrole. Neseseri su neophodni za velike tašne i one srednje velične. U suprotnom ne samo da nećemo biti svesni šta imamo u tašni, već nećemo moći da pronađemo ono što je potrebno.

Na fotografiji levo je prikazana A Mano Bags torba o kojoj smo pisali u tekstu Šik torba u koju staje sve. Ostale fotografije su preuzete sa Pinteresta.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *