Modni dodaci,  Modni Stilista

Aksesoari koji transformišu izgled

Sigurna odevna kombinacija na formalnim događajima je svedena i elegantna odevna kombinacija. Aksesoari nam tu priskaču u pomoć da izrazimo svoj lični stil i trenutno raspoloženje.

Ako smo klasičan tip i pri tome sitnije građe, toka sa ili bez mrežice je odličan izbor. Važno je uskladiti boju toke sa odevnom kombinacijom. Klasičan šešir može biti odgovarajući izbor za dame markantnije građe.

Međutim, ako želimo da naglasimo našu romantičnu crtu, ženstvenost ili pak privučemo pažnju ekstravagantnim detaljem, u pomoć nam priskaču fascinatori i hatinatori.

Fascinatori

Fascinatori su dizajnirani da stoje na glavi kao ukras i ne pokrivaju glavu poput šešira. Mogu buti ukrašeni mašnicama, perjem, perlama, mrežicom i drugim ukrasima postavljenim na osnovu (bazu) koja je pričvršćena trakom ili tankim rajfom za glavu.

Nose se na formalnim događajima poput venčanja, formalnim zabavama, ali i u pozorištu ili koncertima klasične muzike.

Često su alternativa šeširima za one koji vole da nose šešire.

Toke

Male šešire bez oboda nazivamo tokama. Veoma lepo dopunjuju klasičnu odevnu kombinaciju, a oni sa mrežicom daju poseban šarm.

Posebno dobro stoje damama sitnije građe. Tokom se može nadomestiti visina, te mogu izdužiti figuru za pet do sedam centimentara.

Hatinatori

Bili su izuzetno popularni tridesetih godina prošlog veka kada su se pojavili u filmovima. Nazivali su ih i „tanjir“ šeširi. Uglavnom su malo manji od pravih šešira, ali su veći od fascinatora. Odevnoj kombinaciji daju poseban dašak elegancije i prefinjenosti.

Pavo Style

Pavo Style vode dve dame i ručno izrađuju različite aksesoare, a moguće je birati model i boju. Radovi, ideje i predlozi se mogu videti na Pavo Style Instagram nalogu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *