Modni dodaci,  Modni Stilista

Šta možemo postići kaišem

Osim što imaju svoju funkciju, kaiševi su u isto vreme zanimljiv aksesoar koji upotpunjuje naš lični stil. Može biti inovativan i finansijski pristupačan način da se vizuelno poigramo sa proporcijama svoje figure.

Naglasiti ili formirati struk

Kada želimo da istaknemo struk, kaiš postavljamo preko najužeg dela. Ovako postavljen kaiš se posebno preporučuje damama koje imaju građu peščanog sata (odnosno 8), kao i damama koje imaju A (ili kruška) građu. Dame H i V građe na ovaj način mogu vizuelno „formirati struk“.

Produžiti torzo

Ako želimo da vizuelno izdužimo torzo, možemo kaiš spustiti malo ispod struka, pa čak i na bokove. Ovaj položaj kaiša je odličan za dame O (Jabuka) građe koje imaju naglašeniji gornji deo stomaka.

Učiniti struk užim

Kada se oblačimo slojevito, ako nosimo blejzer ili kardigan kaiš će učiniti da struk deluje uže zato što će se videti samo prednji deo kaiša.

Zanimljiv aksesoar

Odgovarajućim kaišem možemo haljinu jednostavnog kroja transformisati u željeni stil. U prva tri prikazana primera su haljine svedenog kroja dopunjene kaiševima neobičnog oblika.

Način na koji se kaiš nosi u trećoj odevnoj kombinaciji poslednje grupe slika, dame u crnoj haljini sa crnim kaišem i velikom šnalom, može da ponese svaka dama bez obzira na tip građe.

Ove sezone je kaiš jedan od modnih trendova i obeležiće jesen 2022.

Fotografije su preuzete sa Pinteresta.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *