Modni dodaci

Nakit: Trendovi 2023

Nakit nije samo beznačajni modni dodatak odevnim kombinacijama – on govori mnogo o osobi i njenom stilu. 

Iako i za nakit važi da je uvek bolje držati se svog stila nego po svaku cenu pratiti modne trendove, hajde da ipak pogledamo šta su lideri mode predvideli za ovu godinu. Zapravo, sredina godine je prilika da uporedimo šta su predvideli da će biti trendovi za 2023-ću na početku godine i da li su zaista postali trendovi.

U modi nas ne iznenađuje reciklaža trendova, a sada naročito iz osamdesetih godina prošlog veka. Ali, možda je neočekivano predviđanje da će se vratiti „kajle“. Povratak izuzetno debelog i teškog srebrnog ili zlatnog lanca je na pomolu.  Međutim, nećemo morati da izgledamo kao reperi ako želimo da budemo “in”.  Kajle će u 2023. biti umerenije nego ranije i dominiraće srebrna boja u odnosu na zlatnu.

Krupne manžetna narukvice i prstenje će dominirati ove godine. Predvideli su takođe da će biti popularno nositi više narukvica poređanih jedna do druge na jednoj ruci.

Naušnice od metala se uvek nose, a ove godine su alke posebno u trendu. Podjednako se nose ovalne kao i one sa uglovima. Za dan su tanje i manjih dimenzija, a za veče ili posebne prilike mogu biti izuzetno velikog prečnika.

Trijumfalni povratak imaju i viseće, bogato ukrašene naušnice koje se popularno zovu luster (chandellier). Viđaćemo ih takodje u metalu, ali će u kolekcijama za proleće i leto 2023 biti prisutni i raznovrsni boho visuljci, trakice, perlice i perje.

Sada je polovina godine i možemo se osvrnuti u kojoj meri su se predviđanja obistinila. Naušnice su definitivno prisutne, od svedenih i jednostavnih do onih koje su neobičnih oblika i izrađene od nesvakidašnjih materijala.

Takodje vidimo neplanirani letnji trend sa školjkama koje su ugrađene u nakit. Kakav je vaš utisak? U kojoj meri su uspešno predvideli? Meni se čini, bar u Londonu, da klasične kajle ipak nisu prihvaćene u očekivanom broju.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *