Modni dodaci

Kako izabrati ogrlicu u skladu sa oblikom dekoltea

Postoji zaista veliki broj oblika dekoltea ili izreza za majice, košulje, haljine.  Pitanje je kako birati dužinu i oblik ogrlica tako da lepo izgledaju sa izrezom koji nosite. Delimo sa vama nekoliko ideja.

Rol kragna

Uz usku rol kragnu koja ide uz vrat, veoma lepo izgledaju dugačke niske. Mogu biti tanje ili srednje debljine lančića, sa većim raskošnim priveskom bilo kog oblika. 

Ovalni izrezi

Ako nosite majicu ili haljinu sa manjim okruglijim izrezom, interestantno je kombinovati širu ogrlicu slične dužine, koja prati izrez. To moze da bude ekstravagantna ogrlica od niza većih kamenčica, školjki, kristala, metala, velikih perli pa čak i nepravilnih oblika. 

Četvrtasti izrez

Ogrlice sa četvrtastim priveskom ili uglastim dizajnom su prava stvar za naglašavanje četvrtastog izreza. Takodje i najuže ogrlice skroz uz vrat veoma lepo ističu ovakav obik dekoltea.

Čamac izrez

Kod ovakvog dekoltea možete da nosite krupne niske velikih perli koje ne moraju da imaju privezak. Kombinovanje tri ili više niski različitih dužina čine izgled zanimljivim i autentičnim.

V izrez

V izrez se najčešće kombinuje sa kratkim ogrlicama uz vrat. Uz ovaj izrez odlično idu i veliki privesci. Međutim, kratka ogrlica se može dopuniti atraktivnom dugačkom ogrlicom koja prati liniju dubokog V izreza.

Ovde smo naveli nekoliko oblika sa kojima se najčešće susrećemo. Viđaju se dekoltei u mnogo različitih oblika za koje često postoje i različiti nazivi i podele. Na sličicama možete videti jednu od tih podela.

Tu su asimetrični, u obliku srca, duguljasti u obliku latiničnog slova U, u obliku slova V, sa kragnom zakopčanom ili otkopčanom…

Ogrlice biramo u skladu sa svojom ličnošću i stilom. To je prilika da ostavimo svoj jedinstveni kreativni pečat.

Ako nismo sigurne i „želimo da poštujemo pravila“ najčešće se vodimo time da ogrlica koja je nežna i diskretna po svojoj dužini i obliku „ne konkuriše dekolteu“. To jest, da bude ili značajno kraća ili značajno duža. Ako biramo markantni nakit, tada ogrlica može da prati liniju dekoltea zato što će svakako dominirati, kao što vidimo u primerima sa ovalnim i jednom primeru sa V izrezom.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *