O stilovima

Ekscentrično-Romantičan stil

U osnovi ovog stila je pre svega romantičan stil. Žena ženstvene građe, ali koja po svom senzibilitetu traži dašak luksuza, ekstravagancije i ekscentričnosti.

U svojoj svečanoj modnoj kapsuli je potrebno da u materijalu ili dezenu kao i kroju bude naglašena senzualnost kako ne bi dominirala ekscentričnost.

Tip Jesen

Dašak ekscentričnosti može da se naglasi upravo materijalom koji može biti providan ili veoma svetlucav i sjajan, što za tip Jesen može biti zlato. Zatim, tu su izuzetno luksuzni materijali sa lureksom ili neka ekstravagantna čipka. Svakako nešto upadljivo. To nije kombinacija koja se nosi na isti način više puta, već ostaje upamćena zbog ekscentričnosti.

Jesen bira boje iz svoje palete, kao što su nijanse braon, zlatno-žute nijanse, tamna šuma zelena…

Tip Zima

Rojal plava i crno bele kombinacije su idealne za ekstravagantno romantičan stil tipa Zima.

Nije neophodno da kompletan izgled bude ekscentrično-romantičan. Ekscentričnost može da se postigne detaljima, ekscentričnim aksesoarom ili samo jednom ekstravagantnom bluzom.

Tip Proleće

Proleće u svojoj paleti ima žive, vibrantne boje, a osim volana i nabora, može se izgled dopuniti i aksesoarom ili detljima kao što je veliki cvet ili karner od organdina.

Tip Leto

U paleti leta dominiraju pastelni prigušeni tonovi. Dramatičnost se može postići velikim mašnama i naborima.

U tekstu Novogodišnja odevna kombinacija u skladu sa tenom dali smo primere svetlucavih tonova u skladu sa tipom.

Ovaj se stil veoma često sreće kod umetnika i nije retkost na crvenom tepihu. Takođe može biti simpatičan i često je omiljen na maturskim proslavama.

Aleksandra je odličan poznavalac boja na našim prostorima, sa više od petnaest godina iskustva u modnoj industriji. Radila je na formiranju sezonskih kolekcija sa akcentom na boje. Pored velikog iskustva u modnoj industriji, Aleksandra radi personalnu analizu i kreiranje jedinstvene palete kompatibilnih boja sa ciljem da dama pravim izborom boja istakne svoju autentičnost. Za personalnu analizu boja Aleksandru možete kontaktirati mailom na alexc027@gmail.com ili direktnom porukom na Instagramu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *