O stilovima

Romantičan stil

Romantičan stil podrazumeva izraženu ženstvenost u stilu, tkanini i ophođenju. Žena koja ima oblu figuru najbolje izgleda u drapiranoj odeći, kada ima nabore ili prevoje. Važno je da meko i lepo pada.

Uglavnom odgovara ženama koje imaju tip A građe, peščanog sata i ponekad tipu Jabuke. Ukoliko smatrate da imate višak kilograma, isprobajte romantične detalje kao i odeću koja će nežno padati. Preporuka je da odevni predmeti prate obline vašeg tela i naglašavaju ženstvenost.

Ležerno romantičan stil

Ležernost se postiže prirodnom tkaninom koja može da bude luksuzna, ali nije upadljiva. Prisutni su romantični detalji poput dezena, mekoće materijala, karnera. Zimi su tu nežni pleteni džemperi i aksesoari. Odeća je takođe nežna, ali nije kitnjasta. Luksuz materijala se ogleda u kvalitetu, ali ne u sjaju ili ekscentričnosti.

Klasično romantičan stil

Klasično romantičan stil karakterišu jednostavnije, klasične linije i grublji materijali. Romantičnost se postiže dezenima ili detaljima poput pelerine, marame, mašne, nakita i sličnih aksesoara.

Ekstravagantno romantičan stil

Ekstravagancija se postiže luksuznim tkaninama koje mogu biti i providne, zatim štrasom, lameom, čipkom… Često se može videti na crvenom tepihu, u pozorištu, kao i na porodičnim svečanostima ili venčanjima.

Boje

Osim dezena koji su nežni u vidu cvetića, tufnica, kašmir šare ili sitnih kvadratića, kod romantičnog stila preovladava kreativnost i šarolikost.

Tip Jesen može da bira svoje neutralne boje kao što su bež, prigušena braon, maslinasto zelena i da ih akcentuje svojim življim bojama.

Tip Leto će se poigrati svim prigušenim pastelnim tonovima.

Proleće može da nosi sve boje prirode u proleće, dok zima može slobodno nositi bogatu, blistavo belu čipku ili kombinovati belu boju sa svojim ženstvenijim nijansama.

Aleksandra je odličan poznavalac boja na našim prostorima, sa više od petnaest godina iskustva u modnoj industriji. Radila je na formiranju sezonskih kolekcija sa akcentom na boje. Pored velikog iskustva u modnoj industriji, Aleksandra radi personalnu analizu i kreiranje jedinstvene palete kompatibilnih boja sa ciljem da dama pravim izborom boja istakne svoju autentičnost. Za personalnu analizu boja Aleksandru možete kontaktirati mailom na alexc027@gmail.com ili direktnom porukom na Instagramu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *