Modna kapsula,  Trendovi

5 trendova kao prilika za dopunu modne kapsule – jesen 2021.

Najveći izbor odeće u prodavnicama će biti upravo onaj koji je u skladu sa nekim od aktuelnih modnih trendova. To je prilika da planiramo kako ćemo i čime dopuniti ili obnoviti svoje odevne kombinacije. U nastavku govorimo o nekoliko trendova koji mogu činiti osnovu modnih kapsula bez obzira na stil i tip građe.

Odeća koja prati liniju tela

Ramena su i dalje naglašena ali ne i prenaglašena kao što je to bio slučaj u prethodnim sezonama. Klasični odevni predmeti sada prate liniju tela kod većine dizajnera, ali nisu preuski. Ramena su blago naglašena ili „na svom mestu“ pa ovaj trend odgovara kako vitkim tako i krupnijim damama.

Klasičan sako koji je u skladu sa našim stilom i građom tako da je u neutralnoj boji koja odgovara našem tenu je uvek dobra investicija.

Šezdesete

Šezdesetih godina prošlog veka je bilo više trendova kao što je jednobojna i elegantna, ali i veoma šarena odeća. Ali sve karakterišu jednostavne linije, zatim aksesoari poput naočara i marama. Suknje mogu biti kratke, do kolena ili midi, ali svedene, jednostavnog kroja. Sada su u trendu jednobojni odevni predmeti.

Ovaj trend podjednako odgovara sitnim i krupnijim damama. Ako želimo da vizuelno izdužimo figuru, za odevnu kombinaciju ćemo odabrati jednu boju u eventualno više nijansi.

Bela, bež, siva i crna

Prošle godine su u trendu bile boje zemlje, kamena i prirode koje smo međusobno kombinovali. To jest braon, siva i nijanse zelene. Ove godine bela dominira u mnogim kolekcijama poznatih dizajnera. Česte su kombinacije bele i crne, bež i crne, zatim bele i sive. Zapravo se sve četiri boje mogu međusobno dobro kombinovati i biti osnova modne kapsule. Bitno je odabrati nijansu koja odgovara tenu i boji kose, a više informacija o izboru boja se može pročitati u tekstu Aleksandre Ćoćić.

Rustični ručni rad i trikotaža

I dalje su u trendu udobni i mekani odevni predmeti. Od krupnih rustičnih ručnih radova koji su prisutni u kolekcijama mnogih modnih dizajnera među kojima su Chanel i Ralf Lauren, do fine, nežne i tanke trikotaže koju je u upotrebio Versaće u svojoj jesenjoj kolekciji.

Odeću od rustične pletenine mogu poneti vitke dame, dok se krupnijim preporučuje da je izbegavaju zato što „vizuelno širi“. Krupnije dame mogu nositi rustične aksesoare poput kape ili šala, a čak i velikim rustičnim torbama mogu postići odličan efekat.

Rustična rolka klasičnog kroja, džemper koji se zakopčava, kapa, šal ili pončo se uspešno mogu uklopiti u odevne kombinacije i kada nisu u trendu. Potrebno je samo izbor prilagoditi svom stilu i tipu građe.

Odevni predmeti od trikotaže jednostavnih linija zapravo nikada ne izlaze iz mode. Ovaj trend će nam doneti prilike da kupujemo rolke, polu rolke i bluze jednostavnog kroja većeg ili manjeg izreza oko vrata, koje se lako kombinuju bez obzira na stil i građu.

Velike torbe

U trendu su, bez obzira na stil, velike torbe! Krupnije dame mogu bolje da ih iznesu i kada su izrazito velikih dimenzija. Međutim, ako torba nije prevelika ali dovoljno velika da u nju stane laptop, i sitnijim damama će dobro stajati.

Fotografije su preuzete sa Pinteresta.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *