Oblik tela,  Trendovi

Korekcija oblika tela bojama

Prošle nedelje je bilo reči o tome da ove godine bela boja dominira u mnogim kolekcijama poznatih dizajnera. Zapravo su česte kombinacije bele i crne, zatim bele i sive, crne i bež, odnosno sve četiri boje se mogu međusobno dobro kombinovati i biti osnova modne kapsule.

Ako naša građa nije „savršena osmica“, odnosno peščani sat, boje nam mogu pomoći da korigujemo figuru i postignemo vizuelni sklad.

Telo oblika A

Oblik tela koji je izuzetno čest među damama na našim prostorima. Karakterističan je po tome da je gornji deo znatno uži od bokova. Pošto svetle boje „vizuelno proširuju“ a tamne „sužavaju“, svetlije boje biramo za gornje delove, a tamnije za donje. Svetao sako je kraći ili do najšireg dela bokova. Bitno je da ne pada preko najšireg dela kako ga ne bi još više vizuelno proširio.

Telo oblika V

Ovaj oblik tela češće imaju dame koje su se aktivno bavile sportom. Da bismo „suzili ramena“ za gornje delove biramo tamnije boje, a za suknje ili pantalone svetle. Ovo naravno ne znači da je potrebno kupovati sve košulje, rolke ili bluze u tamnijoj boji. Međutim, dobro bi bilo da to bude slučaj sa jaknama, blejzerima ili džemperima na zakopčavanje ispod kojih nosimo svetle košulje ili rolke. Ako ne želimo da nosimo tamnu boju uz lice, možemo ga od bluze odvojiti ešarpom kao na slici desno.

Telo oblika O

Pošto je u pitanju širi struk, ne preporučuje se kombinovanje boja tako da budu „presečene u struku“ Međutim, nepravilni ili geomterijski oblici mogu delovati veoma zanimljivo i odvući pažnju sa dela koji je najširi. Haljine koje slobodno padaju su takođe dobar izbor.

Telo oblika H

H oblik ima najveći izbor, može da ponese sve što mogu oblik A i V. Ako ponese odevnu kombinaciju oblika O, bilo bi dobro da stavi, ako je krupnija uzak kaiš, a ako je vitka može i širi pojas kako bi formirala struk. Za razlikuo od A oblika, svetle jakne i sakoi mogu da budu proizvoljne dužine, to jest prelaze preko bokova.

Krupnije dame

Jednobojna odevna kombinacija sa atraktivnim detaljima oko vrata i v izrezom će izdužiti figuru. Pažnju može da privuče velika, zanimljiva tašna.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *