Oblik tela

Izbor garderobe za A građu

Kada dama ima uža ramena od bokova ili šire bokove, zatim jasno definisan struk, manje grudi, a pogotovo ako donje delove garderobe kupujete za broj veće od gornjih, može biti sigurna da ima A oblik tela ili oblik tzv. „kruške“.

Prilikom izbora garderobe, cilj je da A građa postigne ravnotežu između ramena i bokova. Za to postoji više načina.

Horizontalne pruge

Horizontalne pruge vizuelno proširuju, pa kod A, odnosno „kruška“ građe, želimo da vizuelno proširimo gornji deo tela. Majica, bluza čak i šanel kostim mogu biti sa horizontalnim prugama.

Pošto svetle boje „vizuelno proširuju“ a tamne „sužavaju“, svetlije boje biramo za gornje delove, a tamnije za donje. Svetao sako je kraći ili do najšireg dela bokova. Bitno je da ne pada preko najšireg dela kako ga ne bi još više vizuelno proširio.

Čamac izrez

Jedan od načina da istaknemo i vizuelno proširimo ramena je takozvani „čamac“ izrez. Čamac izrez stoji dobro i sitnijimm i krupnijim damama.

Široki rukavi, pojas na svom mestu

Gornji deo se može „proširiti“ i nekim karnerom ili širim rukavima, u zavisnosti od stila koji dama voli. Haljina na preklop je odličan izbor, ali je bitno da kaiš bude na struku, najužem delu, za razliku od O građe gde je preporuka da kaiš bude izuzetno visoko, tik ispod grudi.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *