Oblik tela

Izbor garderobe za V građu

Kada dama ima šira ramena od bokova, a u isto vreme su gornji delovi često za broj veći od donjih, može biti sigurna da je telo oblika V, odnosno obrnutog trougla ili atletske građe.

Kod V građe se trudimo da vizuelno suzimo ramena kako bismo postigli ravnotežu između ramena i bokova.

Preporuka je izbegavati naramenice. Zatim, izbegavati volane na ramenima i gornjem delu rukava zato što će vizuelno proširiti deo tela na kome se nalaze.

Šira suknja ili pantalone vizuelno će proširiti donji deo tela. Izbor materijala, modela i dezena zavise od sezone i od toga šta nam se dopada, kao i od toga koje smo građe.

Ako je hladno, a volimo smart casual stil, možemo se opredeliti za svetliji tvid, prens de gal (vunena tkanina sa kariranim dezenom u kombinaciji dve bolje) ili karo dezen u više boja. Svetlija suknja A kroja sa faltama vizuelno će proširiti donji deo figure.

Za damu koja neguje romantičan stil, lepršava šarena suknja može biti odličan izbor. I zimi i leti može odabrati cvetne dezene.

Dama koja voli „dramatičan stil“ se može opredeliti za široku, možda asimetričnu suknju u dezenu animal printa.

Ako dama želi da bude elegantna, može osvežiti svoju odevnu kombinaciju jednobojnom plisiranom suknjom.

Trudimo se da gornji deo vizuelno ne širi ramena. Preporuka je da rukav bude jednostavan. Odličan izbor je onaj klasičnog kroja, bez nabora ili volana u ramenom delu. Raglan rukav odgovara damama koje imaju naglašena ramena. Sam rukav može biti u istoj boji ili tamniji od bluze.

Izbor za leto može biti haljina bez rukava kao i kimono rukav. Međutim, ako volimo horizontalne pruge, trudimo se da rameni deo ipak bude jednobojan i da odaberemo tamniju boju. 

V izraz vizuelno sužava ramena i izdužuje figuru. Naravno, nije obavezan. Otkopčanim prvim dugmetom na košulji će se postići sličan efekat. Ako dama ima izduženo lice sa naglašenom bradom, srcoliki dekolte je bolji izbor.

Fotografije su preuzete sa Pinteresta.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *