Oblik tela

Kako vizuelno izdužiti noge

Kada želimo da vizuelno izdužimo noge, dovoljno je uočiti nekoliko pravila. Ako smatramo da imamo kratke noge u odnosu na torzo, ono što želimo jeste da ostavimo utisak „visokog struka“ ili da u potpunosti skrenemo pažnju sa položaja struka. Ovo možemo postići na više načina.

Visok struk

Izbor pantalona ili duže suknje sa visokim strukom i širokim pojasom učiniće naš torzo kraćim, a noge će vizuelno izdužiti. To možemo postići i uvlačenjem bluze ili košulje u pantalone, odnosno u suknju. Dame A građe mogu birati tamne pantalone i svetlu bluzu, dok se dame V građe mogu opredeliti za svetao donji deo i tamnu bluzu. Damama koje imaju H građu obe predložene odevne kombinacije stajaće lepo.

Dame nižeg rasta se mogu opredeliti za haljinu sa visokim strukom ili monohromatsku odevnu kombinaciju kako bi izdužile ne samo noge, već i celu figuru.

Monohromatska odevna kombinacija

Monohromatska odevna kombinacija izdužiće celu figuru. To mogu biti haljina ili kombinezon visokog struka, ali i dvodelne odevne kombinacije kod kojih su gornji i donji deo u istoj boji. Ako je dama nižeg rasta, bitno je da obrati pažnju na boju cipela. Potrebno je da obuća bude u istoj ili sličnoj boji kao što je boja pantalona, odnosno u boji čarapa ako dama nosi suknju. Obuća u kontrastnoj boji skraćuje figuru.

Kratka jakna

Kratka jakna, blejzer ili bluza su odličan izbor ako želimo da skratimo torzo. Može biti i kraća bluza ili leti majica. Na taj način ćemo donji deo vizuelno izdužiti. Casual izgled može upotpuniti kratka teksas jakna. Klasičan izbor može biti šanel kostim, a dame koje neguju ekstravagantan stil mogu odabrati asiemtričan ili neobično ukrojen sako.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *