Oblik tela

Izbor garderobe za O građu

Kada dama ima zaobljena ramena i punija je u predelu stomaka, a uz to ima vitke, dobro oblikovane noge, ona ima telo oblika O, odnosno oblika „Jabuke“. Preporuka je da izbegava kaiševe na struku, mnogo nabora ili volana u predelu torzoa. Linija odeće treba da bude jednostavna i blago prati liniju tela.

O građa je prisutna i kod markantnijih, ali nije retka i kod vitkih dama. Sve preporuke u ovom tekstu važe i za dame koje su u drugom stanju.

Cilj nam je da dekolteom ili upadljivijim aksesoarom pomerimo fokus sa predela oko stomaka na predeo oko vrata. Ako su noge vitke, možemo ih istaći haljinom ili suknjom koje dosežu do kolena, ili su još kraće.

Haljina sečena ispod grudi ili visok, ne jasno definisan struk će dobro stajati damama koje imaju naglašene grudi. To može biti haljina na preklop od materijala koji dobro pada. Ramena mogu biti definisana, ali ne suviše naglašena. Izbegavati svaki nabor u gornjem delu ili „puf rukave“.

Haljine i bluze sa spuštenim strukom pomeriće fokus sa stomaka. Potrebno jda haljina ima vrlo malo nabora nežno pada preko stomaka. Druga opcija je da bude asimetrčni nabor na haljini ili bluzi. Markantnoj dami odlično stoje veoma krupan dezen i asimetrija.

Ako je širi deo stomaka pozicioniran više, verovatno će spušteni struk stajati bolje. I obrnuto, ako je širi deo stomaka pozicioniran niže, a grudi naglašene, modeli haljina i bluza sečenih ispod grudi će stajati odlično. Nadamo se da smo vas ovim tekstom inspirisali da eksperimentišete sa garderobom.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *