Oblik tela

Izbor garderobe za H građu

Dama ima pravougaoni ili H oblik tela ako su ramena i bokovi u istoj liniji, gornje i donje delove kupuje u istoj veličini, a pri tom nema naglašen struk i ima manje grudi.

Ovaj tip građe se naziva i manekenski tip građe ako je dama izuzetno vitka. Ako želimo da vizuelno „formiramo“ struk koji kod ovog tipa građe nije naglašen, to možemo postići kaišem i bojama, tako što su gornji i donji deo u različitim bojama. Kraće jakne ili sakoi su takođe odličan izbor.

Dame koje su manekenskog tipa građe mogu poneti pantalone sa naborima, široke suknje sa volanima, bluze sa širokim rukavima i karnerima.

Geometrija i asimetrija

H tipu veoma dobro pristaju asimetrični, ali svedeni i jednostavni modeli ili oni sa geometrijskim oblicima. Ovakve modele mogu podjednako dobro poneti kako izuzetno vitke, tako i dame markantne građe.

Markantna H građa

Kada je dama markantna i H građe, preporuka je da bira svedene, jednostavne i klasične krojeve. Košulja i suknja, ili pantalone sa kraćim blejzerom, su odličan izbor za klasičnu ili elegantnu odevnu kombinaciju.

Detalji u vidu nabora i volana, to jest svi oni koji „vizuelno šire“ mogu biti u predelu vrata i oko zgloba šake kao što je prikazano na drugoj slici. Dakle, ako dama voli romantičan stil, preporuka je da se fokusira na detalje, to jest da romantičan karakter pokaže detaljima.

Asimetričan dekolte ili geometrijski oblici na haljini ili bluzi će odlično stajati.

Ovo je tip građe kome model haljina iz dvadesetih godina prošlog veka, kao što su čarlston haljine, stoje odlično.

Fotografije su preuzete sa Pinteresta.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *