Modna kapsula

Boje za lepo raspoloženje

Zapravo, ovde će biti reči o načinu na koji biramo boje u skladu sa raspoloženjem u kome želimo da budemo. Potrebno je doneti odluku kojim bojama osvežiti ležerne odevne kombinacije i šta želimo njima postići.

Prvi korak je pogledati čega ima na tržišu. Odluka se uglavnom donosi brzo kada izbor nije veliki. Međutim, naišli smo na ponudu našeg brenda Sparrow koji proizvodi majice i trenerke. U ponudi ima veoma veliku paletu boja i nije lako odlučiti se.

Sada stupa na scenu kreativnost. Pretražujemo Pinterest i pravimo mali moodboard.

Kreiranje moodboard-a može pomoći dizajnerima, umetnicima i kreativcima da jasnije prenesu svoje zamisli. Moodboard može uključivati: fotografije – predmeta, pejzaža ili bilo čega što ilustruje željeni koncept, palete boja, ručne ili digitialno nacrtane ilustracije, citate koji doprinose emocionalnoj poruci.

Upravo nam je izbor fotografija, u našem slučaju u Canvi, pomogao da donesemo odluke. Biramo boje koje nas inspirišu i koje su iz naše lične palete, a deo delimo ovde. Ovo je samo jedan od načina na koji se može formirati mini modna kapsula, pre svega od onoga što imamo u ormanu a potom dopunimo onim što nedostaje.

Prvi izbor je bio „Harbour plava“ i odlučili smo da poručimo majicu. Stigla je i kvalitet je odličan, pa je sledeća porudžbina donji deo trenerke iste boje.

Pošto odeću u nijansama sive već imamo u ormanu, igramo se i pravimo više odevnih kombinacija sa sivim tonovima.

Ovo je jedan od načina na koji možemo formirati malu ležernu modnu kapsulu. Monohromatska odevna kombinacija (u jednoj boji) vizuelno izdužuje figuru. Ako nosimo raskopčanu jaknu efekat ostaje isti.

Sa tri donja i četiri gornja dela koji se međusobno slažu, možemo formirati dvanaest odevnih kombinacija. Kada tome dodamo i dve dukserice, dobijamo dvadeset i četiri odevne kombinacije. Ako je jedna dukserica tanja, a druga punija i raskopčava se tako da je možemo nositi preko, dobijamo još šest odevnih kombinacija.

Ovako organizovana modna kapsula nam pruža mogućnost da brzo formiramo slojevitu odevnu kombinaciju.

I za kraj, inspiracija za one koji vole da nose boju karamele uz lice i uživaju u toploj jutarnjoj kafi.

Za brend smo saznali iz videa Istoka Pavlovića.

Svi prikazani artikli su iz Sparrow asortimana i linkujemo ih u nastavku teksta:

Majica premium ženska – harbour plava, vanila ice, svetlo siva i karamel boje iz predloga uz kafu
Trenerka – donji deo žensta zvoncara, harbour plava i vanila ice
Crop Top Duks – sivi
Trenerka donji deo, ženska normal – tamno siva
Duks kapuljača sa rajsferšlusom – harbour plava
Protect hood lady ženska jakna – tamno siva
Modern ranac – svetlo sivi

Većina prikazanih artikala je dostupna u veličinama od S do 3XL.