Modna kapsula

Kako formirati modnu kapsulu za prolećno putovanje

Ponovo smo u prilici da putujemo, a ovo je i period kada se trudimo da iskoristimo prošlogodišnji odmor. To je najčešće produženi vikend. Pa šta poneti od garderobe da nam bude dovoljno, a da u isto vreme ne ponesemo stvari koje uopšte nećemo obući“?

Produženi vikend u prirodi

Od odeće koju već imamo u ormanu možemo uvek formirati malu modnu kapsulu za odlazak u prirodu na par dana. Ovde nam je prioritet da i odeća i obuća budu udobne kako bismo se što više kretali. Boravak u prirodi zahteva da budemo u mogućnosti da se oblačimo slojevito zato što ujutru i uveče može biti sveže, bez obzira na visoke temperature tokom dana.

Platnene pantalone ili farmerice, pamučne majice i teksas košulja su odevni predmeti kao stvoreni za odlazak u prirodu. U isto vreme ih možemo lako aksesoarima transformisati u šik odevnu kombinaciju za ručak ili večeru.

Sa dva para pantalona, tri majice i jednom teksas košuljom možemo postići najmanje osam odevnih kombinacija. Osim što možemo nositi samo pantalone i majicu, uvek možemo umesto jaknice obući teksas košulju.

Boravak u evropskoj metropoli

I u slučaju obilaska većih gradova, želimo da se dosta krećemo i obiđemo što više znamenitosti. Pantalone od pamučnog platna i farmerice su uvek dobar izbor. Međutim, za razliku od odmora u prirodi kada se opredeljujemo za potpuno casual odevne kombinacije, prilikom obilaska znamenitosti, muzeja, restorana pre ćemo se opredeliti za smart casual odevne kombinacije.

Majica, farmerice i džemperić na kopčanje su uvek dobar izbor za put. Za ovu priliku smo dopunili jednom šarenom košuljom sa teget osnovom, pepeljasto roze i teget bluzicama od viskoze i jednim džemperom.

Marama i naočare za sunce su aksesoari kojima će se upotpuniti izgled.

Dakle, pored onoga u čemu putujemo (farmerice, majica i džemper na zakopčavanje) pakujemo par pamučnih pantalona, 3 tanje bluzice od viskoze i pamuka i jedan džemper na V izrez. Pored ličnih stvari, sve ovo možemo spakovati u ručni prtljag što nam je bitno ako letimo low cost avio kompanijom.

I kada očekujemo isključivo toplo vreme, dobro je poneti bar jedan džemper i rezervni par pantalona. Iz tog razloga formiramo modnu kapsulu sa bar dva para pantalona ili suknji, odnosno dva donja dela.

Ako je prognozirano hladnije vreme i smatramo da nam je potrebna jakna, dobro je odabrati laganu, ali od takvog materijala da štiti od vetra.

Ovim tekstom želimo da inspirišemo naše dame da zavire u svoj orman i formiraju modnu kapsulu od odeće koju već imaju.

Pošto smo dobili nekoliko upita od čitateljki koje imaju izazov sa nalaženjem borjeva koji su veći od L i XL, sve predložene odevne kombinacije u odeljku Boravak u evropskoj metropoli su formirane od odevnih predmeta koji su dostupni u Waikiki-ju u trenutku pisanja teksta. Iz tog razloga delimo linkove

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *