Oblik tela

Izbor odevnih kombinacija za „V“ ili Atletsku građu

Kada dama ima šira ramena od bokova, a u isto vreme su gornji delovi često za broj veći od donjih, može biti sigurna da je telo oblika V, odnosno obrnutog trougla ili atletske građe.

Kod V građe se trudimo da vizuelno suzimo ramena kako bismo postigli ravnotežu između ramena i bokova.

Boje

Da bismo „suzili ramena“ za gornje delove biramo tamnije boje, a za suknje ili pantalone svetle. Ovo naravno ne znači da je potrebno kupovati sve košulje, rolke ili bluze u tamnijoj boji. Međutim, dobro bi bilo da to bude slučaj sa jaknama, blejzerima ili džemperima na zakopčavanje ispod kojih nosimo svetle košulje ili rolke. Ako ne želimo da nosimo tamnu boju uz lice, možemo je od bluze odvojiti ešarpom.

Suknje

V građi odgovaraju suknje „A“ linije ,ali tako da počinju da se šire od struka ili na samim bokovima.

Plise i falte su odličan izbor, pogotovo ako je suknja tamnije boje. Pošto nam je cilj da vizuelno proširimo donji deo i postignemo ravnotežu sa širinom ramena, u tome nam pomažu svetlije boje.

Osim faltama i pliseom, volumen možemo dodati različitim naborima kao i reljefnom teksturom.

Pantalone

Vizuelno možemo proširiti donji deo i dodavanjem detalja kao što su džepovi, različiti nabori ili neobičan pojas preko bokova. Široke pantalone nabrane u struku su takođe dobar izbor.

Zatim, svetlijim pantalonama takođe možemo vizuelno proširiti bokove.

Haljina

Pošto V građu karakterišu atletska, šira ramena, vodimo računa da ih ne širimo dodatno. Sve haljine na preklop bez rukava pristaju odlično ovom tipu građe. Ako je prisutan rukav, treba da bude jednostavan i dobro ukrojen, a detalji mogu da budu na ivici/kraju rukava.

Bilo bi dobro da se haljina od struka širi zato što sve vrste nabora u donjem delu stoje lepo.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *