Modni Stilista,  Oblik tela

Na plaži sa viškom kilograma

Kada smatramo da imamo izraženiji stomak, punije noge ili veće grudi i to nam se ne dopada, nije retkost da izbegavamo odlazak na plažu. Dajemo vam nekoliko predloga kako da se, bez obzira na kilažu, na plaži osećate prijatno.

Haljine koje se vezuju oko vrata

Ako dama ima vitke noge, a izražen stomačić, kraća haljina koja se vezuje oko vrata će istaći lepe noge, a prikriti stomak. Ako su noge punije, dovoljno je produžiti haljinu u skladu sa potrebama. Ovakvu haljinu može poneti svaki tip građe, jedino je bitno prilagoditi dužinu.

Podjednako dobro stoji damama sa sitnim i bujnim grudima.

Ovaj tip haljine uvek možemo zameniti i velikom maramom.

„Peškir haljina“

Ime je dobila u skladu sa svojim, najčešće pravouguaonim ili polukružnim oblikom. Prvobitno je šivena od frotira, pa je tako dobila i naziv peškir haljina. Praktična je zato što se na plaži može koristiti umesto peškira. Ova haljina posebno dobro stoji damama H i V građe i prikriva višak na struku. Ako je od laganog materijala, odlično pristaje i damama A građe.

Kupaći kostim

Damama sa naglašenim stomakom odlično stoji jednodelni kupaći koji je cigovan, odnosno nabran na bokovima. Svaka asimetrija takodje odvlači pažnju. Podjednako je važno da odgovara veličina kupaćeg i da model bude odgovarajući, što se može videti na trećos slici.

Ako dama želi dvodelni kupaći, dobro je da donji deo bude dublji. Bikini treba izbegavati.

Kada su grudi bujnije, potrebno je da gornji deo bude dobro ukrojen sa kvalitetnim bretelama kako ne bi spadao u vodi.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *