Inspiracija

5 prazničnih odevnih kombinacija

Kada razmišljamo o prazničnim odevnim kombinacijama prvo pitanje koje sebi treba da postavimo je kako želimo da se osećamo, šta želimo da postignemo i za koju priliku biramo odevnu kombinaciju.

Tokom praznika su nam potrebne odevne kombinacije za susret sa rodbinom ili prijateljima tokom dana, u poslepodnevnim satima ili večernju proslavu. Slave, novogodišnji i Božićni praznici, činjenica da se viđamo u više prilika sa istim prijateljima i rodbinom kao i želja da se za te prilike obučemo drugačije, navodi nas da posegnemo za kupovinom novih stvari. Međutim, skoro uvek možemo postići željeni rezultat i sa odećom koju već imamo u ormanu.

Lepršava suknja

Ako volite da nosite lepršavu suknju tokom proleća i leta, upravo ta suknja može poslužiti kao inspiracija za prazničnu odevnu kombinaciju tokom zime. Da bi bi ovakva suknja mogla da se nosi i zimi, neophodno je ispod suknje obući tople čarape od 100 do ili 120 dena ili uske i tople helanke.

Ako je suknja jednobojna i imate bluzu ili rolku u istoj boji ova odevna kombinicija će doprineti da se osećate ženstveno i elegantno.

Kada je suknja šarena, potrebno je da odabrati košulju, rolku ili džemper u jednoj od boja koja se pojavljuje na suknji.

U slučaju da nemate duboke čizme već ste uvek u čizmama do članaka, bitno je da lepršava suknja bude duža, bar ispod listova. A idealno je da doseže do čizmica. Međutim, ako nema snega i ne pada kiša, u kombinaciji sa lakovanim cipelama može takođe biti zanimljiva odevna kombinacija.

Sa dubokim čizmama, toplim kaputom ili dugačkom zimskom jaknom ispod koje viri suknja, spremne ste za kafu sa prijateljima ili posetu najbližima. Kombinacija će, iako od odeće koju već imate u ormanu, biti nova i nesvakidašnja, nešto u čemu nisu navikli da vas vide.

U jednoj boji

Ako imate naviku da kupujete jednobojne odevne predmete, formirajte monohromatske odevne kombinacije. Odnosno takve da su svi odevni predmeti u istoj boji. Na ovaj način postižete elegantan, otmen, a u zavisnosti od materijala čak i izuzetno luksuzan izgled.

Nije neophodno da to bude dvodelna haljina ili da gornji i donji deo budu od istog materijala. Tanke letnje bluzice zanimljivog ili jednostavnog kroja su sada dobrodošle. Kombinujte slobodno letnje bluzice od viskoze ili svile sa vunenim džemperima i štofanim pantalonama ili suknjama. Ne samo da se mogu nositi lepršave letnje suknje, u ovakvoj prilici se mogu nositi i lepršave haljine u kombinaciji sa džemperom od mohera ili kažmira.

Pliš

Sada je prilika da svetlucavi aksesoar ili odevni predmet budu centralna tačka odevne kombinacije. Može se poneti u klasičnoj, romantičnoj, a kao trenerka i u casual odevnoj kombinaciji. U kombinaciji sa farmericama postižemo smart casual izgled.

Boje i dezeni

Igra bojama i dezenima doprinosi dobrom raspoloženju. Karo nas podseća na zimu i zimske praznike. Crvena i tamno zelene nijanse odeće u kombinaciji sa bež i zlatnim aksesoarima nas asociraju na novogodišnje praznike.

Klasika

I naravno, ako volite klasičan stil i pretežno imate klasičnu odeću u ormanu, suknja ili pantalone u kombinaciji sa kvalitetnom košuljom od viskoze ili svile i odgovarajućim aksesoarom je „sigurna“ odevna kombinacija. Jednostavna ili svečana crna haljina je uvek pogodna za svečane prilike, ali je treba upotpuniti atraktivnijim aksesoarom ili blejzerom.

Ovaj članak je prvi put objavljen 19.12.2021. Poslednji put smo ga dopunile decembra 2023.

Fotografije koje nisu linkovane preuzete su sa Pinteresta.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *