Putovanja

Modna kapsula u prostoru koji inspiriše

Izuzetno inspirativan deo Londona je Covent Garden. Tu se mogu videti radovi mladih, neafirimisanih umetnika. Kada posetilac sedne da popije kafu tokom prepodneva, nije neobično da čuje operske arije uživo u interpretaciji studenata akademije koji u tom prostoru spremaju ispite i prate reakcije slušalaca.

Na Covent Gardenu smo posetili jednu veoma zanimljivu poslastičaru, Bridžitinu pekaru ili Brigit’s Bakery . Organizacija prostora, ponuda čajeva, sokova i kolača su u najmanju ruku originalni. Zidovi su oslikani ilustracijama iz sveta mode, što daje posebnu notu celom ambijentu.

Ko želi da u kafić ode sam, na miru popije kafu i uživa, može odabrati društvo velikog plišanog mede. Meda popravlja raspoloženje, a ne gnjavi pričom.

Prikazane fotografije su autentične, načinjene krajem juna ove godine.

Osim boravka u zatvorenom prostoru, Brigitina poslastičara organizuje obilazak centra Londona autobusom u kome se služi sve što imaju u ponudi. Hrana je pripremljena na zanimljiv način. Svako može da pronađe nešto za sebe. Osim tradicionalnih, mogu se pronaći veganski, vegetarijanski i bezglutenski proizvodi, pri čemu su svi pojednako ukusni.

Uređen sa dosta mašte, boravak u Brigitinom prostoru je izuzetno opuštajući i inspirativan. Ovakav kutak možemo lako kreirati u svom domu.

U ovaj prostor nas je dovela Daniela Rolih. Zajedno smo pile čaj i jele predivne bezglutenske kolače.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *