Inspiracija

Raglan rukav za udobnost u svakoj prilici

Raglan rukav je dizajniran da bude udoban i ne sputava pokrete ruku. Iz tog razloga je davnih dana postao simbol bejzbol majica.

Osim što je udoban, kroj je veoma pogodan za korekciju siluete. Ako su ramena izuzetno naglašena kao kod atletske građe, ovakav kroj neće širiti ramena.

Kada su ramena uska, preporučuju se naramenice kao i to da rukav bude od materijala drugačije strukture ili drugačije boje. Izborom svetlije boje za rukav vizuelno širimo ramena, a izborom tamnije ih vizuelno sužavamo.

Pored sportskih varijanti, ovaj rukav se pojavljuje i kod klasičnih, romantičnih i ekstravagantnih modela.

U zavisnosti od vrste materijala i modela, bluza ili haljina se mogu nositi prilikom svakodnevnih aktivnosti, ali mogu biti pogodne i za izuzetno svečane prilike. Dekolte može biti okrugao, V izrez, podignuta ili rol kragna.

Ovakav rukav od providnog materijala može haljinu učiniti izuzetno zanimljivom. Blago providan rukav neće vizuelno širiti figuru.

Raglan rukav je veoma praktičan za dame sa punijim nadlakticama zato što je udoban i lepo stoji. Kod svečanih modela za rukav mogu odabrati laganu, poluprovidnu tkaninu koja lepo pada.

Sa druge strane, dame koje su sitnije građe, za rukav mogu birati svetliju boju i to od materijala punije strukture, pa i one „čupave“. Stajaće im odlično.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *