Aleksandra Ćoćić,  Boje

Uživajmo u letnjim bojama – bež

Leto je specifično po živim i letnjim bojama koje asociraju na more, odmor, mediteran. Svaka godina i letnja sezona donosi nove aktuelne boje i trendove, ali ono što svake godine ostaje kao klasika za leto su nijanse bež i nijanse tirkiz boje. To je prva asocijacija kada pomislimo na leto: bež kao pesak i različite tirkiz nijanse.

U zavisnosti od toga kakav kolorit imamo i kom tipu pripadamo, svaka od nas može da pronađe svoju nijansu tirkiz i svoju nijansu bež boje. Uvek možemo naći odgovarajuće ove letnje boje u skladu sa svojim koloritom.

Sada ćemo se posvetiti bež boji.

Tip Zima

Treba uvek da bude pažljiv sa bež bojama. Može da nosi hladnu, sivo-bež nijansu koja ne treba da bude prigušena. Takođe može nositi i ledenu sivo-bež nijansu u kojoj će izgledati savršeno.

Tip zima može odlično da kombinuje svoje bež nijanse sa čisto belom bojom i naravno ostalim bojama iz svoje palete poput teget, crne…

Tip Leto

Leto ima veliku paletu bež nijansi, ali onih koje su u osnovi ružičasto bež i imaju prigušeni intenzitet. Tu je čitav spektar, od svetle nežno bele, preko ružičasto bež sve do boje kapućina.

Tip leto odlično kombinuje ove bež nijanse sa svim svojim pastelim bojama, a za letnje odevne kombinacije lepo usklađuje sa svojim plavim nijansama.

Tip Jesen

Jesen ima veoma bogat izbor bež boja prigušenog intenziteta. To su zemljane bež nijanse, različite zlatasto bež, sve do boje karamele.

Tip Proleće

Tip Proleće nosi sve tople ali jasne bež boje: kremkaste bež, jasna i blistava karamel boja. Može ih hrabro kombinovati sa svim bojama iz svoje palete poput primera koje smo naveli, sa ciklama i tirkiz.

Aleksandra je odličan poznavalac boja na našim prostorima, sa više od petnaest godina iskustva u modnoj industriji. Radila je na formiranju sezonskih kolekcija sa akcentom na boje. Pored velikog iskustva u modnoj industriji, Aleksandra radi personalnu analizu i kreiranje jedinstvene palete kompatibilnih boja sa ciljem da dama pravim izborom boja istakne svoju autentičnost. Za personalnu analizu boja Aleksandru možete kontaktirati mailom na alexc027@gmail.com ili direktnom porukom na Instagramu.