O nama

Inspirisani filosofijom Francuskinja „manje je više“ , kada govorimo o održivosti, formiranjem modne kapsule postižemo smanjenje količine otpada. Dakle, fokus je na kupovini odeće koja odgovara našem stilu. Zatim odevnih predmeta koji se mogu kombinovati sa onim što već imamo u ormanu, a sa kojim se u isto vreme može dobiti što više odevnih kombinacija.

Sve više kompanija u tekstilnoj industriji danas menja poslovne modele kako bi smanjili negativan uticaj na životnu sredinu. U isto vreme, svest o održivosti raste i među potrošačima.

Šveđanka Anna Brismer je klasifikovala podršku održivoj modi u 7 kategorija:

  1. izrada na zahtev i po meri
  2. zeleno i čisto u svim fazama životnog ciklusa proizvoda
  3. visoki kvalitet i vanvremenski dizajn
  4. fer i etički
  5. popravka, redizajn i ponovna upotreba
  6. zakup i zamena
  7. korišćenje polovne i vintage garderobe

Fokus našeg trenutnog rada je na prve četiri kategorije.

Mi kao tim, sa formalnim obrazovanjem inženjera, uživanjem u modi kao hobiju i završenim profesionalnim kursem Modnog stiliste, želimo da pružimo podršku potrošačima. Da kupuju ono što je po njihovoj meri u svakom pogledu. Ono što je korisno i u čemu uživaju, a da im istovremeno ne ugrožava budžet. Takođe, podržavamo proizvođače iz regiona da dođu do svog „pravog“ kupca. Na ovaj način se stvara prilika za jačanje i transformaciju poslovnih procesa težeći ka održivoj proizvodnji.