O nama

Formiranjem modne kapsule za različte prilike želimo da pružimo podršku održivijoj modi na nekoliko načina i da se u isto vreme postigne maksimalni ugođaj potrošača.

Na prvom mestu je podrška malim proizvođačima odevnih predmeta, obuće ili aksesoara.

Zatim, promovisanjem robe proizvođača iz regiona, kupovinom robe koja se proizvodi u regionu, ekonomski se jača zajednica, pruža se podrška fer isplaćenim zaradama, unapređenju procesi proizvodnje i modeli poslovanja. Sa druge strane, roba do krajnjeg koristinka prelazi kraći put, što je jedan od načina smanjenja zagađenja životne stredine.

Inspirisani filosofijom Francuskinja „manje je više“ , kada govorimo o održivosti, formiranjem modne kapsule postižemo smanjenje količine otpada. Dakle, fokus je na kupovini odeće koja odgovara našem stilu, odevnih predmeta koji se mogu kombinovati sa onim što već imamo u ormanu, a sa kojim se u isto vreme može dobiti što više odevnih kombinacija. Ovo je drugi i veoma bitan način manjeg zagađenja sredine.

Sve više kompanija u tekstilnoj industriji danas menja poslovne modele kako bi smanjili negativan uticaj na životnu sredinu. U isto vreme, svest o održivosti raste i među potrošačima.

Šveđanka Anna Brismer je klasifikovala podršku održivijoj modi u 7 kategorija:

  1. izrada na zahtev i po meri
  2. zeleno i čisto u svim fazama životnog ciklusa proizvoda
  3. visoki kvalitet i vanvremenski dizajn
  4. fer i etički
  5. popravka, redizajn i ponovna upotraba
  6. zakup i zamena
  7. korišćenje polovne i vintage garderobe

Fokus našeg trenutnog rada je na prve četiri kategorije.

Sa formalnim obrazovanjem inženjera, uživanjem u modi kao hobiju i završenim profesionalnim kursem Modnog stiliste, želimo da pružimo podršku potrošačima, da kupuju ono što je po njihovoj meri u svakom pogledu, korisno i u čemu uživaju, a da u istovremeno ne ugrožava budžet. Takođe, podržavamo proizvođače iz regiona da informacije o robi koju proizvode nađu svog „pravog“ kupca čime se stvara prilika za jačanje i transformiciju poslovnih procesa težeći ka održivoj proizvodnji.