Blog

O nama

Inspirisani filosofijom Francuskinja „manje je više“, pažljivo biramo odevne predmete koji se mogu lako međusobno kombinovati i koji su u skladu sa našom građom, stilom i budžetom. Formiranjem modne kapsule fokusiramo se na odevne kombinacije od odeće koju već imamo u ormanu, a potom na kupovinu odeće koja odgovara našim potrebama, ciljevima i stilu.

Cilj

Želimo da te inspirišemo da uživaš u sadržaju svog ormana. Da ti svakodnevni izbor odevne kombinacije ne predstavlja opterećenje što se tiče vremena ali i da bude u skladu sa budžetom kojim trenutno raspolažeš uključujući i situacije kada nema budžeta. Da budeš srećna i zadovoljna sobom. Da garderoba koju kombinuješ podstakne tvoju kreativnost, da preduzimaš akcije ka ostvarenju svojih ciljeva i ono što je najbitnije, da se dopadaš sama sebi.

Sadržaj ormana

Prvi korak koji preporučujemo je upoznavanje sa trenutnim sadržajem ormana i njegovom organizacijom. To nam je najčešće bila bolna tačka zbog viška stvari. Ako imaš sličan izazov, možeš potpuno besplatno da preuzmeš e-knjigu klikom na link Kako organizovati garderobu. Link sa uputstvom će ti stići na email, a osim toga, na većini telefona će se odmah otvoriti, to jest biti dostupan za čitanje.

Ideje

U tekstovima koje pišemo možeš videti ideje kako sa sedam do deset pažljivo odabranih odevnih predmeta postići preko trideset različitih odevnih kombinacija. U skladu sa načinom života, dovoljne su dve do tri modne kapsule da se u različitim prilikama svakodnevno osećaš dobro.

Takođe, pišemo o aktuelnim trendovima i kako ih možeš uklopiti u svoju modnu kapsulu. Manje odeće ne mora da znači nezanimljive odevne kombinacije.

Važno je da ne trošiš na odeću iznos koji je iznad tvojih trenutnih mogućnosti, bez obzira na to koliki je. Trudimo se da pružimo podršku i pišemo o odeći i aksesoarima koji se proizvode u regionu. Dajemo i primere sa modnih revija svetski poznatih dizajnera. Sve ovo je sa ciljem da te inspirišemo, damo ideju i informacije da kupiš samo ako ti proizvod odgovara i ako se uklapa u tvoj finansijski plan koji te vodi ka ostvarenju ličnih ciljeva. Kupovina nove odeće iz regiona koja je visokog kvaliteta i vanvremenskog dizajna je samo jedan način podrške sprojo modi. Drugi i podjednako važan način je prepravka, redizajn i ponovna upotreba kao i zakup, zamena i koržćenje polovne i vintage garderoba. Više o tome u sledećem pasosu.

Tekstilna industrija

Danas sve više kompanija u tekstilnoj industriji menja svoj poslovni model kako bi smanjili negativan uticaj na životnu sredinu. U isto vreme, svest o održivosti raste i među potrošačima.

Šveđanka Anna Brismer je klasifikovala podršku održivoj modi u 7 kategorija:

  1. izrada na zahtev i po meri
  2. zeleno i čisto u svim fazama životnog ciklusa proizvoda
  3. visoki kvalitet i vanvremenski dizajn
  4. fer i etički
  5. popravka, redizajn i ponovna upotreba
  6. zakup i zamena
  7. korišćenje polovne i vintage garderobe

Tim

Aleksandra Ćoćić –  je odličan poznavalac boja na našim prostorima, sa više od petnaest godina iskustva u modnoj industriji. Radila je na formiranju sezonskih kolekcija sa akcentom na boje. Pored velikog iskustva u modnoj industriji, Aleksandra radi personalnu analizu i kreiranje jedinstvene palete kompatibilnih boja sa ciljem da dama pravim izborom boja istakne svoju autentičnost. Za personalnu analizu boja Aleksandru možete kontaktirati mailom na alexc027@gmail.com

Mira Andrić – saradnica iz Londona

Maja Vujnović – grafički dizajner

Biljana Petković – urednica

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *