Blog

Kako kupiti pravi poklon?

Izbor poklona za dragu osobu, koju dobro poznajemo, predstavlja radost i zadovoljstvo kada imamo vremena. Međutim, šta raditi kada ne poznajemo dovoljno osobu kojoj želimo da kupimo poklon ili nemamo dovoljno vremena da tražimo?

Način da se osećamo dobro, izbegnemo nervozu i jurnjavu u poslednjem trenutku, je planiranje unapred.

Dobar alat prilikom planiranja je pravljenje spiskova: na papiru, u telefonu ili na računaru, kako kome odgovara. Bitno je da imamo naviku i da nam bude jednostavno da ga ažuriramo. Možda na prvi pogled deluje da oduzima dosta vremena, ali zapravo dugoročno pričinjava zadovoljstvo svima kada ideje ili zapažanja beležimo redovno, na primer odredimo jedan dan u nedelji i ažuriramo listu uz jutarnju kafu.

Ako listu ažuriramo jednom nedeljno ili jednom mesečno, to je dan kada treba proveriti datume i videti da li je u narednih par nedelja nečiji rođendan ili znamo neki drugi razlog zbog koga želimo kupiti poklon. Na primer, sledeće nedelje je osmi mart. Ako želimo mami, svekrvi, tetki ili baki kupiti poklon, uvek ih možemo obradovati nekim kozmetičkim preparatom, udobnim sobnim papučama, lepom knjigom za koju znamo da bi volele da pročitaju, lepom spavaćicom, pamučnom majicom ili trenerkom.

Ewla ima majice u nežnim i veselim bojama od M do 3XL.

Bitno je da unapred odredimo budžet i u skladu sa tim donesemo odluku. Ako želimo da poklonimo neki odevni predmet, bitan nam je dobar kvalitet, pa može biti trenerka od 2500 do 3000 dinara, mogu biti anatomske sobne papuče za 1000 do 2000 dinara, može biti pamučna majica za 600 do 1000 dinara.

Na ovaj način kupujemo dragoj osobi ono što će koristiti i što će je obradovati. Ono što je veoma bitno je da smo i mi zadovoljni kada poklonom obradujemo nekoga.

Da bismo uštedeli vreme i planirali budžet za sledeći mesec, dobro je pripremiti spisak artikala početkom meseca sa cenama koje su nam dostupne online. Na taj način možemo planirati i online kupovinu za predstojeći mesec. Ako poručimo više poklona, odnosno više artikala u jednoj online prodavnici, najčešće je dostava iznad određenog iznosa besplatna.

Kao ideju šta kupiti, navodimo nekoliko web shopova domaćih proizvođača po kategorijama i azbučnom redu, sa čijim proizvodima imamo odlično iskustvo.

Obuća i odevni predmeti za odmor i spavanje od prirodnih materijala:

  • Amibo – program za spavanje i donji veš
  • Bonatti – program za spavanje i donji veš
  • Grubin – anatomska obuća
  • Ewla – vrhunski proizvodi muške i ženske sportske odeće, trenerke, majice
  • Jasmil – program za spavanje i veš, peškiri
  • Obuća Vesna – anatomska obuća

Nega prirodnom kozmetikom:

Knjiga je uvek dobar izbor:

Praveći listu poklona, pažljivim izborom artikala koji su provereno dobrog kvaliteta, ne upadamo u zamku impulsivne kupovine.

Kada kupujemo kvalitetnu robu kod lokalnih proizvođača, time što ih ekonomski osnažujemo, stvaraju se uslovi za dalji razvoj, usavršavanje proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *