Intervju,  Modni Stilista

Modni stilista – nešto za mlade

Ljiljana Petrović živi u Smederevu i vlasnica je preduzeća koje se bavi proizvodnjom i ugradnjom roletni, venecijanera, trakastih zavesa, komarnika i stolarije. Kada je počela da se bavi štampanim trakastim zavesama kako bi ulepšala enterijer svojih kupaca, otrkila je svoju veliku ljubav prema modi. To je motivisalo da završi Profesionalni kurs za imidž konsalting na Akademiji Del Lusso, školi mode i dizajna koja se na kreativan i inovativan način bavi visokim obrazovanjem sa sedištem u Milanu, obaveznoj destinaciji svih onih koji žele da rade u ovom  sektoru. U početku je pomagala prijateljima i rodbini da usklade svoje odevne kombinacije, a sada je postala popularna među mladima koji tek počinju da rade, studentima i tinejdžerima, a posebno je vole roditelji tinejdžera i studenata.

Modna Kapsula: Ljiljana, zašto ti se obraćaju roditelji tinejdžera za pomoć?

Ljiljana: Pre svega zato što se deca raduju kada idu u kupovinu sa modnim stilistom i to je roditeljima jedna briga manje. Ali, ono što je najbitnije, sa roditeljima prvo dogovorimo budžet. Ja nisam za to, pogotovo ako su to deca u razvoju, da se kupuje nešto što je neudobno ili skupo. Da, bitno je da budu u trendu i u skladu sa tim kakav utisak žele da ostave, a tu je zapravo najbitnija mašta. Nedavno sam išla u kupovinu sa trinaestogodišnjakom, divan i vredan dečak, odličan đak. Predstavlja se kao reper, snima pesme i objavljuje na svom youtube kanalu, i upravo je to utisak, odnosno imidž koji želi da gradi i da u isto vreme to bude garderoba sa kojom može da ide u školu.

Prvo smo pogledali šta trenutno ima u ormanu i šta je od toga u skaldu sa njim. Shvatili smo da mu je potrebna jakna, pa smo odabrali u H&M šuškavu jaknu za dečake, tako da odgovara njegovom stilu ali ga u isto vreme štiti od vetra. U razgovoru sa njim sam saznala da voli dukserice sa kapuljačom, da su mu trenerice omiljene, ali naravno mora da ima i dobre farmerice. Opredelili smo se za boje i obavili kupovinu, koja ukupno nije prelazila desetak hiljada dinara. Moglo bi se reći da smo formirali pravi mali kapsula garderober koji je u potpunosti u skladu sa njegovim stilom i načinom života.

Modna Kapsula: Da li si nekada sarađivala i sa mlađima od trinaest godina ili je on najmlađi?

Ljiljana: Mlađi brat ili sestra uvek žele da se priključe. Ovom prilikom je izbor bila pamučna majica sa odgovarajućim natpisom koju ponosno nosi 🙂

Spremna za punoletstvo – 18.rođendan
Haljina: 3200 dinara, @butik_izazov Čačak

Modna Kapsula: S obzirom na današnje trendove koje prate tinejdžerke i predstojeće male i velike mature, šta bi preporučila? Da li ima nečega što ne preporučuješ?

Ljiljana: Što se mature tiče, ja ne volim da preporučujem „balske haljine“. Najbolje rezultate postižemo kada devojka ili devojčica zna kako želi da se oseća na maloj ili velikoj maturi, to jest koje joj se boje i stil dopadaju. Potom, u skaldu sa tim, pogledam čega ima u ponudi solidnog kvaliteta i po pristupačnoj ceni, a zatim i kojim bi aksesoarom mogao da se postigne željeni efekat. Trudim se da haljina može da se nosi u dnevnim odevnim kombinacjama, bar tokom predstojećeg leta, a da se aksesoarom i šminkom postigne „večernji look“.

Modna Kapsula: Hvala na zanimljivom pristupu i iskrenim odgovorima. Ovo je zaista podrška održivsti i iz perspektive budžeta porodice.

Kontakt: Ljiljana Petrović
mob: 064 363 88 33
instagram: instagram.com

email: likifashionstyle@gmail.com

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *