Kupuj u svom ormanu

Kupuj u svom ormanu

Koncept „Kupuj u svom ormanu“ je popularan u Americi i Kanadi više od deset godina. Promovišu ga mnogi modni stilisti, a na simpatičan način to rade Megan Kristel i Alyssa Beltempo.

Megan Kristel to radi u tri koraka:

Inspiracija na Pinterestu

U prvom koraku preporučuje da kreiramo pinterest board ili više njih i snimamo sve što nam se dopada. Megan je podelila svoje Pinterest table koje nam mogu poslužiti kao inspiracija:

Što više pinujemo odevne kombinacije koje nam se dopadaju, to će nam biti jasnije koji je odevni stil u skladu sa nama i našim životnim stilom.

Organizacija odeće

Sledeći korak je klasifikacija odeće koju imamo. To možemo uraditi tako što odvojimo prvo sve osnovne (basic) odevne komade na jednu stranu, a na drugu svu „trendi“ odeću.

Drugi način je klasifikacija odeće prema boji kao što smo opisali u našem prvom eBooku koji možete prezeti besplatno prijavom na newsletter.

Osim odeće, treba razvrstati i aksesoare na one koji su klasični, jednostavne, svedene linije i one koji su „trendi.“

Formiranje odevne kombinacije

Zatim, izdvojimo jednu odevnu kombinaciju sa naših pinterest tabli i pregledamo sadžaj našeg ormana trudeći se da postignemo što sličniji izgled. Može nam biti fokus na bojama, a nekada samo na obliku i proporcijama.

Megan nam je u primeru sa fotografije pokazala jedan od načina na koji je to izvela. Pošla je od farmerica koje voli da nosi i lagane svetle košulje. Dopunila mantilom boje kamilje dlake koji je već imala i klasičnim bež salonkama umesto animal printa koji nosi Bekamova. U ovom primeru je zadržala siluteu, ali i paletu boja.

Nova rubrika

Ovim tekstom otvaramo novu rubriku u kojoj ćemo se takođe baviti „kupovinom u svom ormanu“, ali na malo drugačiji način u odnosu na Megan i Alisu. Fokus će nam biti na bojama i usklađivanju postojećeg sadržaja ormana sa ličnom paletom, kao i na formiranju odevne kombinacije u skladu sa građom.

Cilj rubrike je da inspiriše i doprinese čitateljkama da uz minimalna ulaganja ili bez ikakvih ulaganja formiraju odevne kombinacije kojima se inače dive.

One Comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *