Modna kapsula,  Modni Stilista,  Trendovi

Kako nositi klasičnu belu košulju?

Bela košulja je bila simbol bogatstva. Smatralo se, zato što se na njoj vidi svaka mrlja, da je mogu nositi samo izuzutno imućne dame koje ne moraju da rade.

Tokom četrdesetih godina je klasična bela košulja postala izuzetno popularna zahvaljujući holivudskim filmovima.

A tokom pedesetih je Odri Hepbern je u filmu Roman Holiday podavila rukave i pokazala kako je nosi u manje formalnim odevnim kombinacijama.

Možemo je nositi sa klasičnim farmericama ili pantalonama u boji. Uvučenu u pantalone, vezanu na struku ili je pustiti da viri ispod džempera. Aksesoarima postižemo casual chic stil. Ako dopunimo odevnu kombinaciju blejzerom, postižemo smart casual izgled.

Karolina Herera (Carolina Herrera) čuvena modna dizajnerka poznata je po tome da svakodnevno, a i veoma često u javnosti i na svojim modnim revijama, nosi klasičnu belu košulju. Karolina je rođena u Venecueli. Od šezdesetih godina prošlog veka živi u SAD-u. Njene kreacije su nosile prve dame Amerile poput Džeki Kenedi, Laura Buš, Mišel Obama i Melanija Tramp. I danas u svojoj 82.godini, Karolina nosi belu košulju i na svojim revijama kada se obraća publici. Na fotografijama se može primetiti da često podavije rukave, kao i da nosi ogrlice različitih dužina.

Bela boja se lepo kombinuje sa svim bojama, pa je često sastavni deo različitih modnih kapsula. Iako klasičnog i strogog kroja, može činiti sastavni deo veoma ženstvenih odevnih kombinacija.

Šta ako mi bela boja ne stoji lepo uz lice?

Retko je naići na košulju koja je potpuno bela. Najčešće ima mlečno belu ili sivkastu nijansu. Međutim, ako nam baš nijansa košulje koju imamo u ormanu ne odgovara, ako nam se ne dopada kako nam stoji uz lice, možemo je odvojiti maramom. Marama može biti jednobojna ili šarena, ali tako da dominira boja koja nam lepo ide uz lice.


Zatim, možemo preko bele košulje da obučemo bluzu, prsluk ili blejzer, pa bela kragna postaje samo detalj a dominira boja koja nam lepo stoji.

Klasična, pamučna bela košulja je uvek je aktuelna! Isti model mogu nositi tinejdžerka, mama, baka i prabaka, ali će je kombinovati na drugačiji način.

Fotografije su preuzete sa Pinteresta.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *