Modni Stilista

Elegantna u džemperu

Kada govorimo o vunenoj odeći često su nam prva asocijacija simpatični šareni vuneni džemperi. Kape i šalovi koji nas podsećaju na zimski odmor i planinske vrhove prekrivene snegom. Ako odlazimo u kancelariju ili posao zahteva kontakt sa klijentima, često se od nas očekuje da biramo elegantnije i manje upadljive odevne kombinacije.

Monohromatska odevna kombinacija

Monohromatska odevna kombinacija uvek doprinosi elegantnom, a u zavisnosti od izbora materijala i luksuznom izgledu.

Način da ovo postignemo je haljina od trikotaže, tako da materijal u svom sastavu ima što više vune. Damama koje imaju punije noge i bokove ležerna haljina od pletenine jednostavnog kroja može odlično stajati ako je jednostavnog kroja. Steznik će doprineti da se osećaju bolje noseći suknju ili haljinu od trikotaže. I naravno udobne, tople hulahopke.

Slojevito odevanje

Prsluci su ponovo u modi. Topao vuneni prsluk ili džemper preko košulje ili rolke će nas svakako ugrejati. Osim bele košulje koja se lepo uklapa uz svaku poslovnu odevnu kombinaciju, možemo biti hrabri i „osvežiti“ sivi džemper košuljom u boji koja nam lepo stoji uz lice. Na primer, odgovarajuće nijanse crvene za tip zime i leta, ili odgovarajuće nijanse žute za tip jeseni i proleća.

Zimovanje

Izuzetno vitke dame mogu birati rustično tkanje ili moher zato što vizuelno „šire“ figuru.

Markantijim damama odlično stoje jednobojni džemperi jednostavnog kroja od tanje, ali kvalitetne vune. Preporuka za markatnije dame je da izbegavaju rustičan rad i sva „čupava“ prediva kada biraju džemper ili prsluk. Međutim, ako vole rustiku, neka bude na aksesoarima, poput šalova, kapa i rukavica.

Ako se odlučimo za šareni džemper dobro je kombinovati sa suknjom ili pantalonama u boji koja se pojavljuje na šarama.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *