Aleksandra Ćoćić,  Boje,  Modna kapsula

Letnje odevne kombinacije za damu tipa Zima

Dama tipa Zima je najlepša u čistim, osnovnim bojama i oštrim kontrastima. Zima je jedini tip koji bez problema nosi belu i crnu boju i to olakšava formiranje modne kapsule za svaku sezonu. Može da se opusti i nosi belu boju koliko god želi i u tome izgleda kraljevski.

Zatim, odgovaraju joj sve ledene, hladne, jasne boje. Od ledeno sive, hladno roze i plave koje se posebno ovog leta nose. Vodena plava može uvek biti akcenat, to jest boja kojom naglašava odevne kombinacije. Tu su takođe i jasna, odnosno prava crvena, zatim prava plava kao i teget. Navedene boje mogu da se koriste kao osnova garderobe.

Smaragdna zelena, hladna oštra zelena su popularne ove godine i to su nijanse koje odgovaraju tipu Zima ove sezone. Zatim, sve upadljivije boje iz palete zime mogu da se dodaju kao akcenat.

Što se dezena tiče, uz zimu dobro stoji dramatičan stil i trpi oštre kontraste. To mogu biti upadljivi, geometrijski dezeni kao i dezeni sa kontrastima. Najčešće su kombinacije: crno-belo, teget-belo, crveno-belo, teget-crveno, zeleno-belo, zeleno-crveno. Tip zima uvek deluje sveže u kraljevsko ljubičastoj i kraljevsko plavoj.

Ako za osnovu modne kapsule uzmemo belu i teget, možemo odabrati crvenu za boju kojom akcentujemo izgled.

Uzmimo devet odevnih predmeta kao što je prikzanao na prvoj slici. Imamo dva blejzera; jedan u teget a drugi u crvenoj boji i jedna crvena suknja ravnog kroja. Zatim, teget pantalone i suknju od kepera. Keper je izizetno prijatno i gusto pamučno platno.

Tu su još tri bluzice, od kojih je jedna bela i dve sa teget osnovom: teget-crvena i teget-bela. Jedna bela haljina se može kombinovati sa oba blejzera – prikazano na drugoj slici.

U ovom primeru smo sa devet odevnih predmeta postigli trideset odevnih kombinacija

Svi prikazani modeli su iz aktulne kolekcije Elipse i dostupni su u veličinama do 48, odakle su preuzete i fotografije.

Aleksandra je odličan poznavalac boja na našim prostorima, sa više od petnaest godina iskustva u modnoj industriji. Radila je na formiranju sezonskih kolekcija sa akcentom na boje. Pored velikog iskustva u modnoj industriji, Aleksandra radi personalnu analizu i kreiranje jedinstvene palete kompatibilnih boja sa ciljem da dama pravim izborom boja istakne svoju autentičnost. Za personalnu analizu boja Aleksandru možete kontaktirati mailom na alexc027@gmail.com ili direktnom porukom na Instagramu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *