Modna kapsula

Modna kapsula – 7 dana u evropskoj metropoli

Modna Kapsula je dobila prilku da otputuje u London, gde ćemo imati par dana obaveza, ali i par dana za obilazak grada. Tim povodom želimo da podelimo kako planiramo i formiramo modne kapsule. Prioritet je da se u odevnim kombinacijama osećamo lepo i udobno.

S obzirom na vrstu obaveza, naš izbor su smart casual odevne kombinacije. Za dane kada planiramo šetnju, opredeljujemo se za casual odevne kombinacije. Za posete pozorištu i restoranu biramo casual chic odevne kombinacije.

Smart Casual

Dva para farmerica, od kojih su jedne crne i mogu zameniti crne pantalone, a druge su klasične, plave. Četiri bluzice/majice: crna, bela, zelena i dezenirana crvena. Očekivana temperatura je od 18C do 25C sa par kišovitih dana. Iz tog razloga se odličujemo za jedan sivi blejzer, kako bismo ga kombinovali sa svim što nosimo. Ovim postižemo osam odevnih kombinacija sa blejzerom.

Casual

Pamučne majice, još jedan par pantalona sa elastinom i nepromočiva jakna su odlična dopuna za casual dane. Majice možemo kombinovati i sa farmericama, pa postižemo još devet odevnih kombinacija. Takođe, farmerice sa bluzicama od viskoze i patikama su pogodne za pešačenje.

Casual Chic

Da bismo postigle casual chic odevne kombinacije, već formiranu Smart Casual modnu kapsulu dopunjujemo zanimljivim aksesoarima. Klasična majica koja ima šliceve sa strane se lako može pretvoriti u šik bluzicu, kao što je prikazano na slici. Ideja je preuzeta sa fotografije C&A .

Realizacija

Kada svesni potreba napravimo plan, nije na odmet dodati još neku bluzicu koja se može nositi u različitim prilikama, kao što je to slučaj sa zelenom i dezenirano crvenom. Ako putujemo u jakni i farmericama, zapravo pakujemo jedan sako, jedne farmerice, jedne pantalone od viskoze i šest bluzica, odnosno majica. U velikom koferu, nakon pakovanja ličnih stvari ostaje dovoljno prostora za poklone u oba smera. Naravno, ako je potrebno ići samo sa ručnim prtljagom, modna kapsula se može optimizovati kao u tekstu Kako formirati modnu kapsulu za prolećno putovanje.

Da bismo nosili što manje aksesoara, osim ranca koji je obavezan zbog laptopa, potrebna je letnja torbica. Sve ostalo je već u ormanu.

Budući da je period za izbor i donošenje odluke kratak, online porudžbina je najbolja opcija. Isporuka je bila neočekivano brza i kvalitet odličan. Teget komplet Zumo Fashion je proizveden u Beogradu i dostupan je u veličinama od 34 do 48. Torba Vera Leather je proizvedena u Nišu. Veličina 26cmx16cm je pogodna za putovanja zato što staju novčanik, telefon, pasoš, Kindle…

Moguće je birati boju torbice, te pošto izabrana kombinacija ne postoji među fotografijama Vera Leather, delimo našu fotografiju.

Put nas je motivisao da radimo na usavršavanju engleskog jezika i pronađemo način rada koji nam najviše odgovara. Izbor je English for Success, program čiji je autor talentovana novosađanka Olivera Matović i nastavljamo sa njenim novim programom Summer Up.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *